Archief

In dit archief vindt u een beschrijving van de verenigingsactiviteiten per seizoen. Het archief gaat terug tot 1999.
Naast het geschreven archief is er ook een foto-archief van de verenigingsactiviteiten en u kunt de oude Blaasbassen teruglezen.

seizoen 2023 - 2024

Dinsdag 9 maart was een extra ALV - m.b.t. de toekomst van JE ingelast.

Zondag 23 april was het geslaagde Themaconcert "Van Dvorak naar Duke Ellington" in de Dominicuskerk. Na een intensieve repetitieperiode incl. studieweekend kon het publiek tijdens dit concert Groot Excelsior horen swingen. Het danspaar maakte het plaatje compleet.

Vrijdag 10 t/m zondag 12 maart gingen Jong en Groot Excelsior op studieweekend naar Texel. Er werd intensief gestudeerd op de werken voor het Dvorak-Ellington concert. De bonte avond -thema Proud to be Vout- was als vanouds hilarisch.

Zondag 19 februari gaf Jong Excelsior een optreden in de Efteling. Dit was ook het afsluitende concert van de meespeelactie.

seizoen 2022 - 2023

Op 23 december ontvingen alle leden, oudleden, donateurs en overige contacten een bericht m.b.t. de zeer zorgelijke situatie bij JE m.b.t. ledenaantal en leeftijdopbouw van het orkest. Er kwam geen respons op de oproep om het orkest hulp te bieden.

Zondag 11 december gaven beide orkesten samen met Popkoor Prestige een feestelijk Kerstconcert in de uitverkochte Westerkerk. Het was de vuurdoop van Michel Zanders, dirigent bij Jong Excelsior.

Dinsdag 20 september was de Algemene Ledenvergadering na afloop van de GE repetitie. Bestuurswisselingen: secretaris Eefke de Vos werd opgevolgd door Jopie Buijs. Orkestmanagers Eva Kuil, Judith Bakker (JE) en Olivier Straman (GE) traden af. Hiervoor zijn (nog) geen nieuwe bestuursleden gevonden.

Zaterdagavond 17 september trad Groot Excelsior op in de Haven van Huizen ter ere van het 25 jarige jubileum van de Huizer Botters.
Het orkest had voor dit concert special The Pirates of the Carribean en Drunken Sailer en Wellerman ingestudeerd.

Jong Excelsior startte het nieuwe seizoen met nieuwe dirigent Michel Zanders.

seizoen 2021 - 2022

vrijdagavond 8 juli speelde Jong Excelsior op een straatfeest in de Leimuidenstraat. Dit was het laatst concert onder leiding van Douwe Nauta. Het was een vrolijk programma met o.a. Bohemian Rhapsody, Stayin' alive, Disney film favorites, Let it beatle, en Baby Elephant walk.

Zomdagmiddag 3 juli aren Jong en Groot Excelsior te beluisteren tijdens de Sunday Market Westergas. Het was het debuut van dirigent Michiel van Vliet met Groot Excelsior op een nieuwe locatie met veel publiek, maar met een wat minder intieme sfeer dan in het Amsterdam Museum of Hermitage.

Vrijdagavond 3 juni speelde JE een vrolijk buitenconcert voor de bewoners van woongemeenschap Riekerhaven. Na afloop van het concert was nog een gezellig samenzijn en kreeg Douwe voor zijn afscheid een "herinneringen-boekje" met persoonlijke teksten, dankwoordjes en foto's van en door de leden van JE.

Na een sollicitatieprocedure voor een nieuwe dirigent bij Groot Excelsior viel de keuze unaniem op Michiel van Vliet, die vanaf 17 mei het stokje overnam van Jos van der Sijde.

Op 4 mei 2022 had het Comité 4 en 5 mei als vanouds een herdenking aan de Sloterplas georganiseerd. Er waren verschillende toepspraken. Jong en Groot Excelsior verzorgden onder leiding van Douwe Nauta de muzikale omlijsting.

Jubileumconcert 2.0
Op 20 maart 2022 vierden we het 95/40-jarige jubileum van Jong/Groot Excelsior nogmaals, maar nu samen met onze oudleden/ oud-dirigentenen en met een Reünistenorkest in Theater De Kunstgreep. Na afloop van het feestelijke en zeer geslaagde concert maakte de leden en oudleden gretig gebruik van de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het theatercafé. Bekijk de volledige fotoreportage van het Jubileumconcert in de Kunstgreep

Na wederom een lock-down vanwege Corona konden de orkesten half januari weer van start gaan.

seizoen 2020 - 2021

Ook december 2021 kon het Kerstconcert in de Westerkerk vanwege Corona niet doorgaan.

Na het jubileumconcert kwam Jos van der Sijde ad-interim Groot Excelsior dirigeren. Daarmee bewees Jos het bestuur een grote dienst, aangezien het orkest door het beeindigen van de samenwerking met Steven Walker acuut zonder dirigent zat.

Jong Excelsior vierde haar 95e verjaardag op 10 oktober met een concert in de Dominicuskerk, samen met het 40-jarige Harmonieorkest Groot Excelsior.
Jong Excelsior (klein maar fijn) trad als eerste op. Dat deden zij op geheel eigen wijze met een gevarieerd programma en veel presentatoren die het publiek nadrukkelijk bij de uitvoering betrokken. Na de pauze speelde Groot Excelsior onder leiding van nieuwe dirigent Steven Walker een mooi afwisselend programma. Bekijk de fotoreportage jubileumconcert 2021.

Minitour Jong Excelsior - zomer 2021.
De tour begon met een studiedag op 21 juli in de Troelstraschool. 22 juli vertrok het orkest naar Hillegom. Het eerste concertje was in woonzorgcentrum Weeligenberg. Na lunch, frisse duik gaf JE een concertje langs de Ringvaart voor de buurtbewoners. Tot slot speelde JE op het terras bij woonzorgcentrum Hozo Parkwijk, de sfeer was ontspannen, er werd uit volle borst meegezongen en sommige bewoners waagde zelfs een dansje!
23 juli was JE terug in Amsterdam en speelde 4 concerten: bij verpleeghuis Leo Polak, Mentrum crisisunit, huis van de Wijk de Meeuw en tot slot in wooncomplex Riekerhaven waar studenten samenwonen met statushouders wonen. Van Amsterdam West naar Noord en weer terug, natuurlijk op de fiets! De reacties vanuit het publiek waren hartverwarmend, zoals “jullie maken mensen zo blij”, “bedankt voor deze prachtige dag”. Een geslaagde minitour!

Zondagmiddag 4 juli 2021 konden beide orkesten voor het eerst weer optreden voor publiek. Omdat de gouden koets op de binnenplaats van het Amsterdam Museum tentoongesteld werd, was het concert op de binnenplaats van de Hermitage. Wat een heerlijke plek!
De orkesten hadden in anderhalve maand een mooi concertprogramma ingestudeerd. Het publiek genoot.

Mei 2021: Na bijna een halfjaar konden eind mei de repetities weer van start gaan.

December 2020: het kerstconcert kon door Corona niet doorgaan. Alle fans ontvingen een digitale kerstgroet van beide orkesten online.

Vanaf half oktober 2020 werd het aantal musici die gelijktijdig mochten repeteren beperkt tot 30, Zodat GE in ploegen moest gaan repeteren. Tijdens de gedeeltelijke lock-down in november was 2 weken lang repeteren helemaal niet toegestaan.

Dinsdag 13 oktober kon Groot Excelsior voor het eerst repeteren met Steven Walker.

Op 6 oktober 2020 namen we afscheid van GE dirigent Ronald Slager. Na 18 jaren dirigeren bij Jong en Groot Excelsior besloot dirigent Ronald een nieuwe pad in. Helaas kon door de coronaristricties het afscheidsconcert in de Dominicuskerk niet doorgaan en moesten we afscheid nemen in kleinere vorm, op een aangepaste repetitieavond. Het werd desondanks een heel gezellige avond, met veel foto’s, filmpjes, verhalen en cadeaus.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Iris de Ring tot opvolger van voorzitter Marlies Sikken gekozen. Eefke de Vos is verkozen tot secretaris omdat Casper Albers aftrad. Barbara Landstra en Eva Kuil namen het stokje over van JE managers Lisa Solavera en Valerie Corlu. Olivier Straman kwam het bestuur versterken als 2e GE orkestmanager.

Na de zomervakantie zijn beide orkesten weer in volledige bezetting van start gegaan.
Bij Groot Excelsior is de bezetting nog niet compleet om dat diverse leden tot de risicogroep behoren en het niet verantwoord vinden om al te komen repeteren.

seizoen 2019 - 2020

Vanaf 9 juni zijn de repetities weer gedeeltelijk herstart. Groot Excelsior in kleine bezetting en JE weer in volledige bezetting.

Voorjaar en zomer 2020: Alle concerten werden afgelast, zoals het duoconcert van Groot Excelsior in de Dominicuskerk, het buitenconcert in het Amsterdam museum.
Ook de geplande concertreis van Jong Excelsior van zomer 2020 moest gecancelled worden.

Vanaf half maart 2020 ging heel Nederland in lock-down vanwege het Corona virus. Repeteren was niet meer mogelijk.

Zaterdag 21 december zorgden de kerstmannen van Groot Excelsior voor een vrolijke noot op de Foodhallen en de Ten Katemarkt.

Zondag 15 december was het zeer goed bezocht Kerstconcert in de Westerkerk. Jong Excelsior speelde onder leiding van nieuwe dirigent Douwe Nauta samen met Popkoor Prestige en m.m.v. Groot Excelsior een zeer onderhoudend concert.

Zaterdag 30 november was de Pietenband van JE te horen en te zien op de Ten Katemarkt en in De Hallen. Hiermee hebben ze weer een mooi bedrag voor de verenigingskas bijeengespeeld.

Dinsdag 8 oktober tijdens de ALV heeft Meike Remmers het bestuur verlaten. Voorzitter Marlies, Secretaris Casper, Penningmeester Maarten, GE managers Valerie en Lisa en GE manager Iris blijven over. Marlies heeft aangegeven volgend jaar te willen stoppen als voorzitter.

Zondag 29 septemberHet optreden van Groot Excelsior tijdens het Rembrandtparkfestival kon helaas niet doorgaan, door regen en storm

Vrijdag 30 augustus was de eerste repetitie van Jong Excelsior met de nieuwe dirigent Douwe Nauta op de vrijdagavond!

seizoen 2018 - 2019

Zondag 7 juli was het jaarlijkse buitenconcert op de binnenplaats van het Amsterdam Museum door Jong en Groot Excelsior. Voor René Meulenberg, dirigent van Jong Excelsior, was het tevens zijn laatste concert met Jong Excelsior. Met een aangename temperatuur en een gefilterd zonnetje werd het een ontspannen en vrolijk concert.

Zaterdag 29 juni speelde Groot Excelsior het programma Russische Klassiekers voor een tweede keer tijdens het City Proms Festival in Leeuwarden.
Door de grote hitte werd het een gedenkwaardige uitvoering.

Zaterdag 4 mei gaven beide orkesten acte de presence tijdens de dodenherdenkingen.

Zondag 14 april - NedPhoKoepel: Groot Excelsior met Russische Klassiekers: Overture on Russian and Khirgiz Folk Themes van Shostakovitch; het Tweede Piano Concert van Rachmaninov met Florian Verweij op piano; de Schilderijententoonstelling van Moessorgski in de orkestbewerking van Ravel

Zondag 31 maart - Buiksloterkerk: Jong Excelsior met 41 dagen op zee een muzikale reis langs Griekse goden en helden. Hoogtepunt is het 8-delige Scènes uit de Odyssee van Jan van Zelm.
Verteller Robert Grijsen en beeldmaker Gemma Rijnders zorgden voor een waar spektakel

Vrijdagavond 25 januari t/m zondag 27 januari 2019 gingen GE en JE op studieweekend in het natuurvriendenhuis in Bennekom. Het werd een gezellig weekend met veel repeteren en gezelligheid.

De leden van JE vierden op zaterdag 22 december het eind van het verenigingsjaar met een kerstdiner; een avond vol spelletjes, eten, muziek en gezelligheid

Zondag 16 december speelde Groot Excelsior een Russisch programma tijdens het kerstconcert in de Westerkerk. Het Byzantijns Mannenkoor uit Hoorn was hierbij een mooie aanvulling. Deze keer een lang programma met pauze. Na de pauze schoven de JE leden aan, en bracht het orkest een licht programma.

Ook dit jaar was er een optreden van de Pietenband in De Hallen.
Tevens was er een kerstband uit GE-leden samengesteld die een hele dag optredens bij De Hallen en de Kinkerstraat verzorgde.

Tijdens de ALV op 31 oktober is Casper Albers tot secretaris gekozen en Maarten van der Meij als penningmeester. Hij volgt penningenduo John en Alida de Tree op. Lisa Solavera volgt Anouk Knoflook op als orkestmanager van JE. PR bestuurslid Trudy Admiraal trad terug, maar blijft PR Commissielid.

seizoen 2016 - 2017

Zondag 15 juli was het jaarlijkse buitenconcert in het Amsterdam Museum door Jong en Groot Excelsior.

Zaterdagavond 16 juni speelde Groot Excelsior samen met Marjolein Kloet ter gelegenheid van de Huizer Havendag tijdens het Midsummer Huizer Havenconcert op een ponton in de oude haven van Huizen. GE speelde een licht programma met veel meezingers. Voor de pauze speelde Harmonieorkest Prinses Irene,

Zondagmiddag 10 juni bracht Jong Excelsior samen met Roman Oro en Jazz Focus Big Band een spetterende concert met Balkan, jazz en moderne muziek tijdens het Absolute Cross-over Concert in Podium Mozaiek. Bekijk het programmaboekje

Zondagmiddag 15 april bracht Groot Excelsior een Sheherezade programma. Ronald gaf een inleiding over de verhalen van 1001 nacht, de muziek van Rimski Korsakov en hoe deze muziek en Sheherezade terugkomt in andere verhalen en tekenfilms. Bekijk het programmaboekje

Ook Jong Excelsior ging op studieweekend en wel van 6 t/m 8 april naar Vierhouten.

Het weekend van 23 t/m 25 maart ging Groot Excelsior op studieweekend naar Heeg, als voorbereiding op het Sheherazade concert. Zaterdagmiddag speelde het orkest een try-out voor de leden van het Fries Kamer Orkest, die ook een try-out gaven.

Op zondagmiddag 18 februari speelden Jong en Groot Excelsior tijdens het Krokusconcert, speciaal voor de donateurs. Jong Excelsior speelde o.a. Danzon uit Fancy Fee van Leonard Bernstein en het speciaal voor Jong Excelsior gecomponeerde werk Scenes uit de Odyssee. De componist Jan van Zelm was aanwezig om de premiere te beluisteren. Groot Excelsior had "treinen" als thema, en speelde werken als Orient Express van Philip Sparke en I love the 207van Itaru Sakai. Bekijk het programmaboekje

Op zondag 17 december kon iedereen weer heerlijk in de kerststemming komen tijdens het kerstconcert A Celebration of Christmas in de Westerkerk met Jong Excelsior en popkoor Noisy Voices.

Zondag 12 november concert An English Afternoon in de Amsterdamse kerk De Duif
door Groot Excelsior en het fanfareorkest Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee o.l.v. Peter Kleine-Schaars
, waarbij GE voor de pauze werken van Engelse componisten speelde en het Trompetterkorps na pauze een swingend prgramma liet horen.

Tijdens de ALV op 10 november zijn Florian, Jetske en Marijke afgetreden. Marlies is tot voorzitter benoemd en Trudy wordt algemeen bestuurslid. Nieuw in het bestuur kwamen Valerie en Anouk voor JE en Iris de R. en Meike voor GE. Het bestuur zoekt nog een nieuwe secretaris.

seizoen 2016 - 2017

zondag 9 juli - buitenconcert Jong en Groot Excelsior Amsterdam Museum
Stralend weer, alle Excelsior baby's en peuters, partners, en familieleden present: ook dit jaar voldeed het buitenconcert in het Amsterdam Museum aan alle verwachtingen.
Groot Excelsior opende met concertmars Arsenal en daarna Ouverture for a Special Occasion gevolgd door medleys van Amy Winehouse, Joe Cocker en Earth Wind and Fire..
De opkomst van Jong Excelsior na de pauze, was verrassend: al lopend en improviserend kwam het orkest op. Het afwisselende programma met bigband muziek Moondance, muziek van de musical Tintin, Kirkpatrick's Muse,  gebaseerd op Ierse volksmuziek en het sprookjesachtige Fantasy Sketches klonk zeer overtuigend.

Vrijdag 9 t/m zondag 11 juni Concertweekend Groot Excelsior
Dit jaar ging Groot Excelsior een lang weekend naar Maastricht.
Het orkest overnachtte in de prachtig aan de Maas gelegen StayOkay. Vrijdagavond was aldaar een repetitie.
Zaterdag gaf het orkest twee buitenconcerten op het terrein van de Patijnkazerne in het Stadspark.
Zondag was het grote concert samen met Harmonie Wilhelmina Wolder in de Sint-Janskerk. Harnonie Wilhelmina Wolder bracht een primeur: Symphony no.1 The Archangels van Franco Secarini. Groot Excelsior speelde o.a. The Valencian Widow van Aram Khachaturian.


28 april 2017 Jong Excelsior in de Efteling
Ook dit jaar ging Jong Excelsior met de bus naar de Efteling alwaar ze een concert gaf in de muziektent met medewerking van buschauffeur Louis op het slagwerk.

Donderdag 4 mei Dodenherdenking

Met optredens van Jong Excelsior in Zwanenburg en Groot Excelsior bij de Meervaart / Sloterplas.

Zondag 19 maart 2017 - Theater De Kunstgreep Oostzaan
Voorjaarsconcert / Donateursconcert met optredens van Jong en Groot Excelsior.

Zondag 18 december - A Celebration of Christmas - Westerkerk
Dit jaar verzorgd door Groot Excelsior samen met Galakoor.
Groot Excelsior speelde onder andere The Story of Anne Frank van Otto M. Schwarz met solo op viaal door Rob Faltin. Galakoor zong alle delen van Magnificat van Rutter met met piano begeleiding door Gerrie Meijersmet met piano begeleiding door Gerrie Meijers en Christmas Cantata van Pinkham samen met het koper van GE. En natuurlijk waren er meezing kerstliederen en een aantal vrolijke kerstnummers.

Zondag 13 november Reünie en Jubileumconcert in de Meervaart
waarbij Groot Excelsior Lord of the Rings speelde met Philip Curtis als verteller; het reünistenorkest o.l.v. Jos van der Sijde Ouverture Nabucco, New Baroque Suite, Moments for Morricone en de Stars and Stripes speelde. Jong Excelsior bracht een wervelende show met o.a. Absolute Crossover, Rhapsody for Flute, Birdland en Jungle Fantasy terwijl Klein Excelsior het publiek bezig hield tijdens de ombouw van het podium.

Vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober - Studieweekeind Jong Excelsior in Heino

seizoen 2015 - 2014

Zaterdag 9 juli - Seizoensafsluiting voor alle leden met bbq.

Zondag 3 juli - Buitenconcert in het Amsterdam Museum, met traditiegetrouw mooi weer, veel trouwe aanhang onder het publiek met veel kinderen en kleinkinderen.

Zondag 22 mei - Groot Excelsior speelt tijdens het Festival De Muze van Zuid in het VondelCS een concert met werken van Nederlandse componisten die vernoemd zijn in de staatnamen van Amsterdam Zuid. Door het regenachtige weer werd het een binnenconcert.

Woensdag 4 mei 2016: Dodenherdenking
Jong Excelsior speelde tijdens dodenherdenking in Zwanenburg.
Terwijl Groot Excelsior een muzikale bijdrage leverde aan de dodenherdenking van Stadsdeel Nieuw-WestHerdenking aan de Sloterplas.

Zaterdag 23 april bracht Groot Excelsior een groots Shakespeare programma in de NedPhoKoepel.
Precies 400 jaar geleden overleed Shakespeare op die datum.
GE speelde drie grote werken: Romeo & Juliet van Peter Iljitsch Tchaikovski, filmmuziek bij Henry V van Patrik Doyle en het Coriolanus van Frigyes Hidas.
De Britse meesterverteller Philip Curtis droeg vier Shakespeare sonnetten voor en in Henry V de beroemde Saint Crispin’s Day Speech. Dit in perfecte harmonie en cadans met het orkest;
Ook werden de werken Romeo & Juliet en Henry V voorafgegaan door Shakespeares prologen.
Een zeer geslaagde productie, die de concours jury beoordeelde met 83 punten.

Maandag 28 maart speelde Jong Excelsior in het Concertgebouw voor een goed gevulde Grote Zaal.
Voor de pauze speelde het Amersfoorts Jeugd Orkest een prachtig symphonisch programma met werken van J. Suk, Tchaikovski en Liszt. JE speelde o.a. West Side Story en The Phantom of the Opera. Voor het laatste nummer Take on Me kwamen ruim 80 extra spelers het podium op.

Zaterdag 26 maart repeteerde het giga orkest JE & Friends op Take on Me voor het optreden in het concertgebouw

Zondag 20 maart was het Voorjaarsconcert / Donateursconcert met Klein, Jong en Groot Excelsior in
Theater De KunstGreep Oostzaan.

Vrijdagavond 29 januari tot zondagmiddag 31 januari hield Groot Excelsior studieweekend in de StayOke van Egmond. Het werd als vanouds een weekend met hard repeteren, maar ook veel gezelligheid. Op de zaterdagmiddag waren er repetitoren voor alle orkestgroepen. Het thema van de quiz op zaterdagavond was seventies - eighties.

Zaterdag 19 december sloot Jong Excelsior 2015 af met cadeautjes en zelfgemaakt kerstdiner.

Zondag 13 december trad Jong Excelsior op samen met Gospelkoor Singing Unlimited tijdens het Kerstconcert in de Westerkerk. Het werd een gezellig familieconcert in een goedgevulde kerk.

Zondag 1 november speelde GE samen met Gruno's Postharmonie een Duoconcert in Theater De Kunstgreep in Oostzaan. Bij GE soleerde trombonist Wolf in Morceau Sympnonique van Alexandre Guilmant en bij Gruno klarinettist Frank Extra in Clarinet Concerto van Philip Sparke.

Dinsdag 9 september was de Algemene Ledenvergadering. Nieuw in het bestuur kwamen Marijke Admiraal die JE gaat managen (samen met Florian) en Marlies Sikkens in de functie van secretaris. Ingeborg Nagel, Jelle Adamse, Dirk Westenberg en Niki Wennink hebben het bestuur verlaten.

seizoen 2014 - 2013

Concertreis Jong Excelsior 4 - 11 juli 2015
Iedere 5 jaar maakt het jeugdorkest een concertreis en dit jaar was het weer zover.
Zaterdag 4 juli vertrok Jong Excelsior met de bus naar Luxemburg om daar de volgende dag een concert te geven op het muziekfestival te Schouweiler, Luxemburg. Maandag 6 juli reed de bus naar Saarburg, Duitsland alwaar een concert en rodelen. De volgende dag reed de bus naar Parijs. Hier waren de orkestleden op de camping in huisjes ondergebracht. Woensdag bezochten ze Versailles en donderdag gaf JE een concert op de Champ de Mars vlak bij de Eiffeltoren. Vrijdag 10 juli reed de busreis naar Gent alwaar de volgende dag een concert op de binnenplaats van burcht Gravensteen.

Zaterdag 27 juni vierden Jong en Groot Excelsior de seizoensafsluiting met een spetterende dinnershow! JE verzorgde de muziek, zowel in orkestvorm als in de vorm van solisten, terwijl de gasten lekker zaten te genieten van het heerlijke eten (bereidt door Ristorante Peppino). Na het eten werd er een tombola gehouden en de prijzen varieerden van cadeaubonnen tot zowaar een HD televisie! Het was een zeer geslaagde avond waarvoor veel geweldige mensen zich hard hebben ingezet. De opbrengsten zijn ten behoeve van de concertreis van het jeugdorkest.

Zondag 21 juni speelden Jong en Groot Excelsior op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. De weergoden waren ons goedgestemd. Klokslag 12 uur hield het op met regenen zodat JE kon beginnen. Als vanouds was het een vrolijk goedbezocht concert opgeleukt door de gebruikelijke kinderparade van al het kersverse JE nageslacht.

Vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni ging Groot Excelsior op reis naar het Zeeuwse Renesse, om daar ter ere van het 110-jarig bestaan van Luctor et Emergo een concert te geven en daarnaast op het dorpsplein in Renesse te spelen. Het was een succesvol en gezellig weekend.

Dinsdag 5 mei gaf Jong Excelsior Benefietconcert in woonvoorziening Cordaan.

Maandag 4 mei speelden Jong en Groot Excelsior bij de dodenherdenking aan de Sloterplas.

Zondag 19 april speelde Groot Excelsior samen met de Koninklijke Biltse Harmonie in de Beurs van Berlage in de concertserie Blazen in de Beurs. GE speelde onder andere Rhapsody in Blue van Gershwin met pianist Sergey Smirnov, Danzon 2 van Arturo Márquez, Ostinati van Jan van de Roost en Finlandia van Sibelius.

Maandag 6 april gaf Jong Excelsior een mooi concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
Johan de Meij had een Festival voor Orkesten georganiseerd. Naast Jong Excelsior speelde er ook een aantal Amerikaanse jeugdorkesten.

Nieuwe voorzitter
Tijdens de ALV van 31 maart kozen de leden van Jong en Groot Excelsior hun nieuwe voorzitter: Trudy Admiraal. Zij volgt per direct interim-voorzitter Michiel van der Wardt op.

Zondag 15 maart, precies een half jaar na het overlijden van Karel Boon, was het donateursconcert. Jong Excelsior speelde voor de pauze een aantrekkelijk programma. Na de pauze eerst Klein Excelsior en daarna Groot Excelsior met een aantal grotere werken en Gammatique en Aan de Amsterdamse Grachten ter nagedachtenis aan Karel Boon. De keuze voor concertzaal De Kunstgreep in Oostzaan viel in goede aarde.

Zondag 21 december was het traditionele Kerstconcert in de Westerkerk. Groot Excelsior bracht samen met het Amsterdam Gospel FireChoire een geweldig concert.

Zaterdag 20 december na een extra repetitie van Groot Excelsior hield Jong Excelsior een Galediner als afsluiting van het jaar.

Zondag 14 december 2014 gaf Jong Excelsior een kerstconcert in de blauwe zaal van De Meervaart Met special guests: Jeugdkoren Prima Voce & Vivace olv. Magda Lesiak in samenwerking met leerlingen van het Gerrit v/d Veen college en Opleidingsorkest Klein Excelsior o.l.v. René Meulenberg.

Zaterdag 11 oktober 2014 had de JEB een spelletjesavond georganiseerd, met quiz, songfestival, bobsleeen en stoelendans.

Maandag 15 september overleed ons geliefde lid en oud-voorzitter, Karel Boon.
Ter herinnering is er een speciale editie van de Blaasbas uitgebracht vol persoonlijke herinneringen van (oud)leden, (oud)bestuursleden en (oud)dirigenten en foto's uit het heden en verleden

seizoen 2013 - 2012

Zaterdag 5 juli was de seizoensafsluiting met solistenfestival en barbecue en WK voetbal!

Zondag 29 juni speelden Jong Excelsior en Groot Excelsior in het Amsterdam Museum het jaarlijkse buitenconcert
Traditioneel was het mooi weer en trok het concert veel bezoekers.

Zondag 11 mei was het Donateursconcert / Voorjaarsconcert / Moederdagconcert in de Pelgrimskerk te Badhoevedorp met optredens van Klein, Jong en Groot Excelsior.

Zondag 4 mei was Groot Excelsior weer present tijdens de dodenherdenking bij de Sloterplas.

Dinsdag 29 april ging Jong Excelsior met de bus naar de Efteling. Met twee optredens van 30 minuten en gratis toegang tot het park een zeer geslaagd dagje uit!

Op zondag 23 maart 2014 speelde Groot Excelsior samen met Excelsior Eibergen in de NedPho-Koepel, de voormalige Majellakerk in Amsterdam Oost. Excelsior Eibergen bracht voor de pauze een Engels programma met werken van Edward Elgar, Gustav Holst en Philip Sparke.
Groot Excelsior speelde een Amerikaans programma met het spectaculaire Symphonic Dances from West Side Story van Bernstein, symphonic Overture van James Barnes en Mississippi Suite van Ferde Grofé.

Zondag 9 februari repeteerde GE de hele dag in het verenigingsgebouw van in Hoorn, als voorbereiding op het Blazen-in-de-Beurs concert op 23 maart.

Zondag 15 december speelde Jong Excelsior o.a. Russian Christmas Music tijdens het Kerstconcert in de Westerkerk. Samen met Roman Ensemble en Roman Oro en kinderkoren Prima Voce & Vivace verzorgde het jeugdorkest een gezellige en muzikaal zeer geslaagde kerstmiddag.

Zondag 10 november speelde Jong Excelsior bij Super Sint Maarten op Plein 40-45 in Amsterdam.
Er was een optocht zijn met o.a. Circus Elleboog, Jungle by Night, Kalenturadrumband,
studenten van de Hogeschool van de kunsten Amsterdam, schoolkinderen en vele
anderen. De optocht eindigde op plein 40-45 waar Jong Excelsior op een overdekt podium speelde.

Vrijdagavond 25 t/m zondagmiddag 27 oktober ging JE op studieweekend in de jeugdherberg in Egmond. Er werd gerepeteerd, gerepeteerd en gerepeteerd. Vrijdagavond had de JEB een activiteit georganiseerd en zaterdagavond was het tijd voor een glitter & glamour party.

Op zondag 20 oktober gaf Groot Excelsior samen met Gruno’s Postharmonie uit Groningen een concert in theater Van Beresteijn in Veendam. Beide orkesten uit de top van de Nederlandse blaasmuziek presenteerden een breed en aansprekend programma. Het was een echte verenigingsdag: gezamenlijk met de bus en na het concert gezellig gedineerd.

Het concert dat Jong Excelsior op zondag 13 oktober zou geven bij de Pure Markt in het Amstelpark was helaas afgelast door de grote hoeveelheid regen op die dag.

seizoen 2012 - 2011

De seizoensafsluiting van Jong en Groot Excelsior vond plaats op zaterdagavond 6 juli met een barbecue en zelfgemaakte salades, hartige taarten en andere lekkernijen.

Zondag 30 juni heeft Jong Excelsior het centrum van Amsterdam verrast met her en der een flashmob (Spui, Kalverstraat, Madame Tussaud) en een gezamenlijke flashmob op de Dam. Door flyers van het concert uit te delen weten de JE'ers veel publiek te trekken naar het concert op de binnenplaats van het Amsterdam Museum.
Jong en Groot Excelsior geven beiden een zonovergoten concert op de binnenplaats van het museum.

Zondag 23 juni gaf Jong Excelsior een buitenconcert op het Beursplein. Ondanks de regen die morgen wist Jong Excelsior goed weer af te dwingen en gaf een mooi concert op deze nieuwe locatie in hartje Amsterdam. Er was veel publiek uit binnen- en buitenland.

Goed nieuws van het examenfront: het regende weer zevens, achten, negens en zelfs tienen! Alle JE-/KE-leerlingen die in juni examen hebben gedaan zijn geslaagd! Gefeliciteerd!
A-theorie: Anne, Felix, Sonia
A-praktijk: Felix
B-theorie: Casper, Haico, Hanna, Lisette, Marte
B-praktijk: Lisette

Vrijdag 24 mei gaf Groot Excelsior samen met het Haarlemmermeers mannenkoor 'Zang en Vriendschap' een concert in de Pelgrimskerk in Badhoevedorp. Lees het artikel in het Haarlems Dagblad.

Zaterdag 4 mei verzorgde Jong en Groot Excelsior met een goed bezet orkest het muzikale gedeelte van de dodenherdenking op de vertrouwde locatie aan de Sloterplas. Het Excelsior Ensemble speelde bij het druk bezochte homo-monument op de Westermarkt.

Op 20 april 2013 leverde het Ensemble Excelsior een muzikale bijdrage aan het jubileumconcert van het Goylants Kamerkoor. Het concert ter ere van het 45-jarige jubileum vond plaats in de prachtige St.Vitus basiliek van de Oud Katholieke Kerk in Hilversum.

Zondag 14 april haalde Groot Excelsior 89 punten op het muziekconcours in Theater De Nieuwe Nobelaar in Etten-Leur en is promoveerde daarmee naar de 1e divisie! Groot Excelsior speelde de concourswerken Sinfonietta No.4 van Philip Sparke en Solemnitas van Franco Cesarini.

Hoewel het weer zondag 24 maart niet aan het voorjaar deed denken (1 graad en een ijskoude harde wind), was het in de Pelgrimskerk in Badhoevedorp toch even voorjaar met het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Jong en Groot Excelsior. Dit concert wordt elk jaar speciaal voor de donateurs gegeven. Groot Excelsior gaf een try-out van het concours, dat drie weken later plaats zal vinden: een uitdagend programma met echte harmoniemuziek v ol techniek voor de houtblazers, uitdagingen voor de koperblazers en een ware timmerfabriek uitgevoerd door 10 slagwerkers (incl. 3 blazers die de toeter voor de woodblocks verruilen). Jong Excelsior liet horen met hun nieuwe dirigent René Meulenberg in korte tijd al een heel mooi programma neer te kunnen zetten met o.a. Moment for Morricone en Oregon, welbekend bij de oud-JE'ers. Het publiek was onder de indruk van het jeugdorkest dat toch moeilijke tijden gekend heeft. Onze vaste presentator, Paul Stubbé, wist tijdens het programma weer 6 nieuwe donateurs binnen te halen en een mooi sponsorbedrag voor de nieuwe kar. Het was een geslaagde middag!

Na een lange en intensieve sollicitatieperiode heeft Jong Excelsior weer een nieuwe dirigent. Na twee goede proefdirecties stond hij op de eerste repetitie van februari voor het eerst officieel op de bok:
Welkom René Meulenberg!

Ter voorbereiding op het concours ging Groot Excelsior van 1 t/m 3 februari op studieweekeinde. In de jeugdherberg in Egmond werd gerepeteerd, gerepeteerd en gerepeteerd. Vrijdagavond werd de gezelligheid opgeluisterd door muziekanten uit GE zelf en zaterdagavond was het tijd voor een glitter & glamour party. De GE-ers streden in hun mooiste outfits voor zo veel mogelijk punten.

Dinsdag 18 december speelden leden van Jong en Groot Excelsior op een kerstbijeenkomst van de Amstelmeerschool. Op een plein in Amsterdam-Noord zongen de leerlingen mee met bekende kerstkrakers als Jingle Bells en Rudolph teh Rednosed Reindeer.

Zondag 16 december gaf Groot Excelsior het traditionele kerstconcert in de Westerkerk. Dit jaar in samenwerking met het koor Canticum Anglicum. Het kerstconcert stond in het teken van de Engelse muziek.

Zaterdag 15 december konden koopjesjagers hun slag slaan op de instrumentenveiling. Veilingmeester Arthur kon een aantal maal met de hamer slaan.

Zaterdag 15 december konden de leden van JE en GE solo, als duo, als trio of als kwartet hun kunnen tonen tijdens het Solistenfestival. Dit leverde leuke en onverwachte optredens op.

Op zondag 25 november gaf Jong Excelsior een concert in VU-kinderstad. Hierbij waren Sint en zijn pieten aanwezig. Er was veel publiek en er waren veel blije kinderen te zien. Het orkest vond het erg leuk om dit voor deze zieke kinderen te kunnen doen.

Dinsdag 18 september is de Algemene Ledenvergadering gehouden. Wolf Ribbens nam na 9 jaar afscheid als bestuurslid. Dirk Westenberg nam zijn plaats in als coordinator van Jong Excelsior.

seizoen 2011 - 2010

Op zaterdagavond 7 juli vond de seizoensafsluiting van Jong en Groot Excelsior plaats met een barbecue.

Zondag 1 juli - Buitenconcert door Jong en Groot Excelsior Excelsior op de binnenplaats van het Amsterdam Museum en in de pauze speelde het Excelsior Ensemble.

Op zaterdagavond 23 juni gaf Jong Excelsior een dubbelconcert met het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO). Jong Excelsior speelde een gevarieerd programma met werken van onder andere Carl Wittrock, de musical Wicked, Glenn Miller, Sleep van Eric Whitacre en Edward Elgar.

Zondag 17 juni gaf Groot Excelsior samen met St. Caecilia Blerick een concert in de Beurs van Berlage in de concertserie Blazen in de Beurs. Het was een prachtig concert op deze unieke locatie voor een goed gevulde zaal. Groot Excelsior liet nog een keer horen de Carmen Suite van Bizet goed onder de knie te hebben en van Armenian Dances (Alfred Reed) spetterde het enthousiasme af. Een geslaagd concert!

Tijdens de Dodenherdenking op vrijdag 4 mei speelde Groot Excelsior op de vertrouwde locatie aan de Sloterplas. Jong Excelsior speelde bij het druk bezochte homo-monument op de Westermarkt. Dit jaar was het een extra eer want de demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Mevrouw van Bijsterveldt, was er ook! Jong Excelsior kreeg ondersteuning van o.a. oud JE-leden Femke Klein en Marieke Ruesink, een extra trompet en Florian had zijn blik klarinetten opengetrokken.

Zondag 18 maart gaven Jong en Groot Excelsior het jaarlijkse Voorjaarsconcert, speciaal voor onze donateurs. De Pelgrimskerk in Badhoevedorp was als altijd goed gevuld. Jong Excelsior liet horen een zeer veelzijdig orkest te zijn met onder andere een prachtig vertolkte brombeer door de fagot, jazzy klanken in de Beats van Jericho en muziek uit de Schotse Hooglanden met Lord Tullamore. Op het programma van Groot Excelsior stond onder meer de bekende ‘Bolero’ van Ravel en de ‘Carmen Suite’ van Bizet.

Ter voorbereiding op het voorjaarsconcert had Groot Excelsior zaterdag 10 maart een studiedag in Houten. GE maakte gebruik van de repetitieruimte van het fanfare-orkest KNA. Ronald nam eerst alleen de houtblazers onder hande, daarna mochten ook de koperblazers en slagwerkers aanschuiven. Na een borrel en een heerlijk Italiaans buffet kon GE aan de KNA-leden laten horen wat de studiedag had opgeleverd. KNA sloot het concert af. Daarna was het tijd voor de gezamenlijke borrel.

Dinsdag 21 februari is een extra Algemene Ledenvergadering gehouden. Janneke Klein en Ingeborg Nagel zijn tot het bestuur toegetreden. De contributie wordt per 1 maart 2012 verhoogd naar €17,50 per maand voor JE-leden en 20,- per maand voor GE-leden en dubbelaars.

Op zondag 5 februari kregen de Jong Exelsiorleden workshops van docenten van de Muziekschool Amsterdam. De klarinetten en fluiten maakten onder leiding van Emirhan Tuga kennis met balkanmuziek en onregelmatige maatsoorten. Terwijl de koperblazers bij Joep van Rhijn een jazzworkshop bijwoonden, dompelden de saxen en fagotten zich onder in de blues bij Wlady Podsada. Een geslaagde en leerzame dag!

Dinsdag 20 december speelden leden van Jong en Groot Excelsior op een kerstbijeenkomst van de Amstelmeerschool. Op een plein in Amsterdam-Noord zongen de leerlingen mee met bekende kerstkrakers als Jingle Bells. Gelukkig was het minder koud dan vorig jaar!

Zondag 18 december stond in het teken van het traditionele kerstconcert in de Westerkerk. Dit jaar verzorgd door Groot Excelsior in samenwerking met het Artikoor en de Japanse sopraan Tomoko Makuuchi. In een volle Westerkerk (dit jaar geen dik pak sneeuw, gelukkig) werd onder meer de Missa Katharina uitgevoerd.

Zondag 6 november was het dan eindelijk zover: het Jubileumconcert! Voor een volle zaal in het Conservatorium van Amsterdam speelden Jong Excelsior, Groot Excelsior, Reünistenorkest en de combinatie Jong en Groot Excelsior een prachtig programma. De presentatie was in handen van zangers Ellen Vos die ook twee nummers meezong met orkest. Een geweldige afsluiting van een feestelijk Jubileumweekeinde!

Zaterdag 5 november kwam het Reünistenorkest voor de tweede keer bijeen. Aansluitend was de Reünie met een heerlijk buffet, speciale Excelsior-cupcakes en natuurlijk de tentoonstelling over 85 jaar Jong Excelsior en 30 jaar Groot Excelsior.

Zaterdag 22 oktober repeteerde het Reünistenorkest olv Jos van der Sijde voor het Jubileumconcert.

Ter voorbereiding op het Jubileum gingen Jong en Groot Excelsior van 30 september t/m 2 oktober gezamenlijk op studieweekeinde. In de jeugdherberg in Bakkum werd gerepeteerd, gerepeteerd en gerepeteerd. Tussendoor was er tijd voor de sponsorloop, een paar uurtjes slaap en twee fantastische JEB-avonden waar zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet hun opwachting maakten!

Zaterdag 17 en zondag 18 september deden Jong en Groot Excelsior mee aan de Sloterproms. Een gezamenlijke voorstelling met 17 ensembles uit Amsterdam Nieuw-West. In totaal stonden 250 muzikanten op het podium! Op zaterdag 10 en vrijdag 16 september werd al gerepeteerd in de rode (grote) zaal van theater De Meervaart.

Dinsdag 13 september is de Algemene Ledenvergadering gehouden. Michel Hasselt nam afscheid als bestuurslid. Hans Ruesink trad af als voorzitter en is opgevolgde door Caroline Stubbé. Hans blijft bestuurslid tot en met het Jubileum.

seizoen 2010 - 2009

Vrijdag 15 juli begeleidde Jong Excelsior leerlignen van de Amstelmeerschool bij hun afscheidsmusical. In het Muziekgebouw aan 't IJ werden twee voorstellingen van The Wiz opgevoerd. Na maanden repeteren, bladmuziek knippen en plakken, en nog meer repeteren was het resultaat een zware maar zeer geslaagde dag. Een spetterend einde van een mooi seizoen!

Zondag 29 mei, dag van het traditionele buitenconcert in het Amsterdam(s Historisch) Museum. Zowel Jong als Groot Excelsior speelde voor een groot publiek een afwisselend programma met onder meer Ray Charles, Blof, Phantom of the Opera en The Hounds of Spring. Het weer werkte goed mee; pas na afloop van het dubbelconcert vielen de eerste spatjes regen.

Zaterdag 21 mei hield Jong Excelsior een open repetitie in het kader van de Week van de AmateurKunst (WAK).

Woensdag 4 mei, Dodenherdenking was dit jaar anders dan 'normaal'. In plaats van een dubbel orkest in Osdorp nu eens twee orkesten op twee locaties. Groot Excelsior speelde op de vertrouwde locatie aan de Sloterplas en Jong Excelsior begeleidde de herdenking bij het homo-monument op de Westermarkt.

Maandag 25 april speelde Groot Excelsior een paasconcert in de Augustinuskerk. Samen met koperensemble Brazzled! werd een gevarieerd programma neergezet. GE speelde o.m. Russian Easter Overture van Rimsky-Korsakov en Lake of the Moon (Kevind Houben). Brazzled! bracht o.m. de Slavische Dans nr. 8 van Dvorzak ten gehore. Ondanks het mooie weer was er flink wat publiek.

Zondag 6 maart stond in het teken van het jaarlijkse Voorjaarsconcert, als altijd speciaal voor onze donateurs. In een goed gevulde Pelgrimskerk in Badhoevedorp begon de concertmiddag met optredens van een aantal Klein Excelsior-leden waarna Jong Excelsior zijn eerste concert gaf onder leiding van de nieuwe dirigent Bastiaan. Daarna werd afscheid genomen van de JE'ers die na de concertreis zijn gestopt. Ook oud-dirigent Ronald werd met een mooi cadeau in het zonnetje gezet. Na de pauze speelde een Excelsior Ensemble een serenade van Richard Strauss. Groot Excelsior sloot de geslaagde middag zeer fraai af, onder meer met Fancy Vienna.

Zondag 19 december was het jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar verzorgd door Jong Excelsior en popkoor Remix. Ondanks de sneeuw waren weer veel mensen naar de Westerkerk gekomen! JE speelde o.m. A Flemish Christmas. Remix zong bekende popsongs als Don't stop me now, Alles is Liefde en Santa Claus is coming. Een geslaagde middag!

Zaterdag 18 december dirigeerde Ronald Slager voor het laatst een repetitie van Jong Excelsior. De JEB overhandigde hem een mooi cadeau: een drieluik met foto's uit de acht jaar dat Ronald bij JE 'op de bok' heeft gestaan

Dinsdag 14 december speelden leden van Jong en Groot Excelsior op een kerstbijeenkomst van twee basisscholen in Amsterdam Noord. In een stampvolle maar koude tent zongen honderden leerlingen van de Amstelmeerschool en De Berkelier uit volle borst mee met bekende kerstliedjes.

Zondag 21 november begeleidde een koperensemble van Jong en Groot Excelsior het Parochiekoor van de Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg. Jong Excelsior gaf met Aus tiefer Not en A Flemish Christmas een voorproefje van het kerstconcert

Zondag 14 november speelde Groot Excelsior een dubbelconcert met De Phoenix uit Wateringen. Het werd een geslaagde middag in het NOVA College. De Phoenix gaf een voorproefje van hun concoursprogramma. GE speelde o.a. Hymn of the Highlands en het Concerto for Trombone and Band van Rimsky-Korsakov.

Zaterdag 9 oktober hebben diverse spetterende solo's en daverende duo's, trio's en kwartetten van zich laten horen tijdens het Solistenfestival. Veel KE'ers en gelukkig ook weer een aantal JE'ers en GE'ers. Het publiek kon genieten van een afwisselende avond met diverse soorten muziek; van Abba en Bach tot Harry Potter!

Zaterdag 4 september is de Algemene Ledenvergadering gehouden

seizoen 2009 - 2008

10 t/m 18 juli concertreis Jong Excelsior naar Denemarken

Zondag 27 juni speelde Jong Excelsior in het Amsterdams Historisch Museum een groot deel van hun concertreis repertoire met onder andere Windows of the World van Graham en Concerto for Trombone and Band van Rimsky Korsakov met schitterende solo van Trijntje.
Groot Excelsior speelde 's middags op het Sloterplasfestival.

Op zaterdag 12 juni verzorgde Jong Excelsior het openingsoptreden van Het Concertgebouw Open. in de Grote Zaal van Het Concertgebouw! Prinses Máxima gaf om 12.10 uur het startschot voor de tweede editie van Het Concertgebouw Open. Een eervol optreden!

Weekend 28/29/30 mei begon voor de meeste leden op vrijdag met een gezamenlijk diner in Renesse. Daarna samen met Renesse repeteren. Zaterdagochtend repeteren en een lunch op het strand. Mooi weer. In de loop van de middag naar het Festival. Door de regen moesten we voor het concert uitwijken naar het prachtige kerkje van Noordgouwe. Daar kon GE een mooi concert geven. 's Avonds barbeque en gezellig bijeen in de Schouwse Boer, Burgh Haamstede. Zondagochtend repeteren en daarna een gezamenlijk concert met Renesse in het dorpshuis. Het weer maakte een buitenconcert onmogelijk. Het concert eindigde met een uitvoering van La Storia en The Pirates of the Caribean samen met Renesse.
Een zeer geslaagd weekend!

Dinsdag 4 mei verzorgde Excelsior met een goed bezet orkest het muzikale gedeelte van de dodenherdenking in Osdorp.

Op vrijdag 30 april concerteerde Jong Excelsior in het Funenpark. Helaas werkte het weer niet erg mee, maar JE doorstond wind en regen en speelde een gewaardeerd concert.

Op zondag 28 maart organiseerden Jong Excelsior en de Muziekschool van Amsterdam (MSA) samen een orkestdag waarbij de leerlingen van de muziekschool konden ervaren hoe het is om in een groot orkest samen muziek te maken. De leden van Jong Excelsior kregen van docenten van de MSA een workshop. Alhoewel de opkomst niet zo groot was, vond iedereen het een erg geslaagde dag.

Zondag 21 maart was het donateursconcert / voorjaarsconcert in de Pelgrimskerk te Badhoevedorp.
Groot Excelsior speelde een Shakespeareprogramma met o.a. Prokoviefs' Romeo and Julliet en Reeds' Othello. Klein Excelsior had een zeer verdienstelijk optreden met het werk Mystery of the Maya. Jong Excelsior speelde Kyrill - The Storm of the Century van Schwarz, Cry of the Falcon van Houben en sloot af met het swingende The Seventies. Een geslaagd concert.

Zondag 20 december gaf Groot Excelsior samen met Slavisch koor Slavuj het jaarlijkse kerstconcert in de Westerkerk. Groot Excelsior speelde werken van Russische componisten Tsjaikovski, Moussorgsky en Rachmaninov. Door het weerallarm konden enkele muzikanten niet komen. Ook het publiek liet enigszins verstek gaan. Toch werd het een geslaagd concert voor het aanwezige publiek van ca. 500 mensen.

December 2009 Philip, William, Donja en Charlotte zijn geslaagd voor het theorie-muziekexamen! Eva en Philip haalden hoge punten voor hun klarinet-examen: Eva 51.5 en Philip 55.5 van de 60 punten!

Zaterdagavond 12 december lieten de leden van Klein Excelsior en een paar van Jong en Groot Excelsior horen wat ze muzikaal in hun mars hadden. Bij deze gelegenheid werden de leraren en de koffieouders Esther, Ton en Els in het zonnetje gezet.

Zondag 15 november ging Jong Excelsior op concours in Zaandam. Met een geweldige uitvoering van The Golden City en The Saga of Haakon the Good behaalden zij gemiddeld 82 punten! Goed voor een eerste prijs, een geweldige prestatie van het jeugdorkest en dirigent Ronald Slager.

Zondag 1 november gaven Groot Excelsior, Jong Excelsior en Fanfare Constantia uit Menaldum een concert in het Nova College. Zowel Jong Excelsior als Constantia lieten een try-out horen van hun concoursprogramma met o.a. Between the two Rivers van Sparke, Innocent Condemned van Goorhuis, The Golden City van Bosveld en The Saga of Haakon the Good  van Sparke. Groot Excelsior gaf een voorproefje van het kerstconcert met Slavische Mars van Tsjaikovski en Godunov van Moussorgski.

Weekend 3 + 4 oktober ging JE op studieweekend naar Elst. Er is heel hard gestudeerd op de concourswerken en hierbij is veel vooruitgang geboekt, ook door de inzet van koper-repetitor Thom Zigterman. Maar natuurlijk was het ook heel gezellig en vermakelijk door de activiteiten die de JEB hadden georganiseerd.

Zaterdagmiddag 26 september speelde GE tijdens het Festival `Geuzenveld-Slotermeer Verandert´op Plein 40-45. De organisatie toonde weinig respect door het orkest achter het podium op te stellen en door pas na de eindtijd van het festival het sein te geven, dat het orkest kon gaan spelen.

Dinsdag 8 september was de Algemene Ledenvergadering in 't Koggeschip

Zondag 6 september was de sponsorloop bij de Sloterplas. ca. 25 leden van Jong, Klein en Groot Excelsior liepen in 90 minuten zo veel mogelijk rondjes om de verenigingskas te spekken.

seizoen 2008 - 2009

Zaterdagavond 27 juni was de seizoensafsluiting met een solistenfestival door heel veel leden van KE, enkele JE-ers en GE-ers.

Op zondag 21 juni deden de orkesten mee aan het Vaderdagfeest op het Suikerplein, georganiseerd door Stadsdeel Westerpark. Groot Excelsior opende het feest en speelde een speciaal kinderprogramma o.l.v. Ronald. Het optreden van Jong Excelsior viel in eerste instantie weer in het water, maar kon met enige vetraging toch nog van start gaan.

Zondag 17 mei gaf Groot Excelsior een buitenconcert op de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum. Het optreden van Jong Excelsior kon vanwege de regen niet doorgaan.

Maandag 4 mei vormden JE en GE samen een gelegenheidsorkest om de dodenherdenking in Osdorp op te luisteren. De herdenking vond plaats bij het vredesmonument voor de Meervaart aan de Sloterplas en stond onder leiding van Ronald Slager. Elwin Smit speelde de Taptoe.

Zaterdag 18 april had de JEB een sportieve feestavond georganiseerd met taartversieren, hoepelvoetbal, twister, en rietje-blaas estafette. Het was erg gezellig en iedereen deed leuk mee.

Zondag 5 april gaf Groot Excelsior samen met het Roman Ensemble ensaxofoonkwartet "Met Maten" een paasconcert in de Dominicuskerk te Amsterdam. Groot Excelsior speelde o.a. Praise Jerusalem van Alfred Reed, het trompetconcert van Arutiunian met Jacco Zwarst en Ballade van Reed met soliste Sheila Gorter op de altsax. Het saxofoonkwartet speelde werken van Händel, Glasunow en Florenze en het Roman Ensemble zorgde voor de vrolijke noot met muziek uit Turkije en de Balkan.

Op zaterdagmiddag 14 maart gaf het voltallige opleidingsorkest van Klein Excelsior een zeer geslaagd concert in de VU Kinderstad (VU Medisch Centrum). De KE-ers speelden voor het eerst in hun nieuwe rode polo-shirtjes. Wat zagen ze er mooi uit!

Zondagmiddag 8 maart hield de vereniging speciaal voor haar donateurs het voorjaarsconcert in de Nassaukerk. Groot Excelsior speelde o.a de Candide Suite, Ballade met solo voor altsaxofoon en Elisabeth the Musical. Jong Excelsior gaf een gewaagde vertolking van The Saga of Haakon the Good van Sparke en Of Castles and Legends van Doss en het swingende Windows of the World.

Zondag 18 januari 2009 vierde de vereniging het nieuwe jaar met een openbare Play-in in 't Koggeschip. Een groot gemeleerd play-in orkest studeerde 2 x 90 minuten op het programma.
Om 15:00 heette Wolf het publiek welkom op de Nieuwjaarsinstuif met een optreden van Klein Excelsior, gevolgd door een uitvoering van de ingestudeerde werken van het Play-In orkest, gevolgd door een borrel die door het Wijkweb georganiseerd was.

Zondag 21 december gaf Jong Excelsior een mooi kerstconcert in de Westerkerk, in samenwerking met het Hollands Vocaal Ensemble. De Russian Christmas Music was zeer sfeervol en ook de overige orkest- en koorwerken werden zeer gewaardeerd

Zondag 14 december gaf Groot Excelsior een zeer geslaagd, en gewaardeerd kerstconcert in Woonzorgcentrum "De Drie Hoven".

Vrijdag 28 november gaf een groep muzikanten een workshop Blaasinstrumenten / Blaasmuziek voor 3 klassen van de Kraemerschool. De kinderen maakten kennis met de verschillende blaasinstrumenten en mochten ze ook uitproberen.

Zaterdag 15 november gaf Jong Excelsior tijdens het HAFA-Festival van ZFC Zaandijk een try-out van de kerstwerken Russian Christmas Music en Amity and Sweetnes. Tevens vertelde Paul Stubbé het verhaal uit Alice's Adventures in Wonderland. Andere deelnemers waren het fanfareorkest van ZFC en "Backum Brass" uit Castricum.

Dinsdag 11 november is de Algemene Ledenvergadering gehouden.

Zondag 9 november 2008 speelde Groot Excelsior de werken Between the two Rivers van Philip Sparke en Symphony nr 3 "Slavyanskaya" van Boris Koshevnikov op het Concours in het Zaantheater te Zaandam. De jury beoordeelde deze werken met 82,17 punten.

Vrijdag 7 november gaf Groot Excelsior een try out concert van de concourswerken en na de pauze openbare generale repetitie in het Nova College.

Op zondagmiddag 5 oktober speelde Jong Excelsior samen met Kraemerschoolleerlingen het programma Muzikale Kinderverhalen in Podium Mozaiek. Bert Walthaus was verteller en bij de muziek werden diaprojecties vertoond. De school had een film gemaakt bij Rapunzel, en Kraemerschool kinderen lazen tussen de werken door een gedicht of een stukje voor.

zaterdag 4 oktober was Jong Excelsior proeforkest bij de dirigentenclinic in het nieuwe Conservatorium van Amsterdam bij 2 worskhops: Klinkend Kaseko en Typische Klanken v.e. Jeugdorkest

Dinsdagavond 30 september gaf Groot Excelsior een zeer geslaagd try-out concert van de concourswerken Between the Two Rivers van Sparke en Symphony nr 3"Slavyanskaya" van Koshevnikov  in De Kandelaar (kerk Leger des Heils).

weekend van 27 en 28 september ging Groot Excelsior op studieweekend in de Jeugdherberg van Elst ter voorbereiding op het concours.

Zaterdag 13 september gaf Jong Excelsior een try-out concert van het Muzikale Kinderverhalen programma in 't Koggeschip. Met beelden en verteller Bert Walthaus, een Muziekplatform concert.

seizoen 2007 - 2008

Maandag 23 juni Jong Excelsior begeleidde afscheidsmusical The Lion King van de 8e groepers van de Kraemerschool in de grote zaal van de Meervaart. Het was een spectaculaire voorstelling met prachtige aankleding en heel sterk spel. En natuurlijk als extraatje een echt orkest voor de begeleiding van sommige nummers!

Zondag 22 juni waren Jong en Groot Excelsior te gast in het Amsterdams Historisch Museum. Jong Excelsior gaf voor de laatste keer een uitvoering van het Tielen programma. Groot Excelsior had een speciaal voor dit buitenconcert aantal populaire werken ingestudeerd. Het weer was uitstekend en het was als vanouds een gezellig concert.

Zaterdag 21 juni studeerde de Klein Excelsior leden onder leiding van dirigent Ronald Slager 3 stukjes in en gaven ze een concertje voor ouders en belangstellenden.

Zaterdag 31 mei bracht EMM uit Oudega een tegenbezoek aan Amsterdam. Het fanfare-orkest gaf samen met Groot Excelsior een mooi concert in de Nassaukerk. Groot Excelsior speelde o.a. werken van Reed, Shostakovich en Les Miserables. EMM speelde een zeer aansprekend programma.

Zaterdag 24 mei speelde Jong Excelsior het Tielenprogramma tijdens het buurtfeest van Geuzenveld op het winderige Lambertus Zijlplein.

Donderdag 8 mei trad het Excelsior Ensemble op bij een drukkerij in Amstelveen.

Zondag 4 mei speelde een GE-JE combi-orkest o.l.v. Piet Groeneveld tijdens de dodenherdenking bij het vredesmonument aan de Sloterplas. Het was een goed bezochte bijeenkomst.

Koninginnedag 30 april waren diverse JE-ers in het Vondelpark om geld te verzamelen voor de vereniging. Schminken, de grabbelton en een bariton uitproberen brachten ruim 100 Euro op.

Zondag 6 april was de grote dag voor Jong Excelsior. Na een lange voorbereiding gaf het orkest een spetterend concert tijdens het Tema Tielen Toernooi in de geweldige theaterzaal De Maaspoort in Venlo. De nieuwe outfit, de strakke aankleding met Amsterdam-borden een een fraaie belichting ondersteunden de muziek. Naast het verplichte werk On the Move, speelde het orkest Three Aspects of Kurt Weil met gastsolist Wilco op de accordeon. In Changing Moods was een hoofdrol voor de trombonesectie, met als hoogtepunt de solo van Trijntje. In Jungle Fantasy liet Maarten horen hoe de didgeridoo klinkt. Het concert werd afgesloten met een spetterende uitvoering van de Deep Purple Medley. Na afloop ging het hele orkest met de bus van Ron naar restaurant De Betuwe om het succes met een diner te vieren.

Zondagmiddag 9 maart gaf Jong Excelsior een try-out van het TIELEN programma tijdens het voorjaarsconcert in theater De Kunstgreep in Oostzaan. Groot Excelsior speelde een aantal nieuwe werken, o.a. Between the two Rivers, die ook in november op het concours gespeeld zal gaan worden.
Het werd een zeer onderhoudend en geslaagd concert in de mooie nieuwe zaal van Oostzaan.

Studieweekend van 9 + 10 februari was heel erg gezellig. In het NIVON huis in Bergen aan Zee werd hard gerepeteerd. Door het prachtige weer konden de JE-ers tussendoor naar het strand. De JEB had een heel leuk middagprogramma bedacht waarbij de 8 ploegen een zware strijd moesten leveren op bierkratjes, met waterballonnetjes en bekertjes voetbal. Bij het emmertje vullen werden wat natte pakken gehaald. Ook de avonquiz bracht veel hilariteit en lol.

Zondag 20 jaunari - Nieuwjaars Play-in: Een groot en goed bezet Play-in orkest studeerde 4 werken in o.l.v. JE dirigent Ronald Slager en GE dirigent Piet Groeneveld. 's Middags was de uitvoering voor een select publiek. Klein Excelsior speelde 2 werkjes die ze de avond ervoor hadden ingestudeerd, daarna speelde het play-in orkest Chanson d' Amour, Blues for a killed cat, Music for a festive Occasion en ...nog een werk. Na afloop was er een nieuwjaarsborrel.

Zondag 23 december was het jaarlijkse Kerstconcert in de Westerker door Groot Excelsior en het Groot Concertkoor Amsterdam met een uitverkochte kerk een een aantrekkelijk programma een heel groot succes. GE speelde de First Suite van Holst, American Suite van Dvorak, Rudolph the Red Nosed Reindeer en An English Christmas Music. Het koor bracht Gloria van Rutter met begeleiding van het koper en slagwerk van GE.

Zaterdag 22 december waren vele solisten, duo's en ensembles te horen tijdens het solistenfestival. De leraren werden in het zonnetjes gezet en ook de KE-koffieploeg Ton, Esther en Els en Jakob de muziekbeheerder.

Zaterdag 24 november had het bestuur een Open Dag bij Klein en Jong Excelsior georganiseerd. Ondanks aankondigingen in de plaatselijke weekbladen was de belangstelling nihil.

Zaterdag 17 november trad het "Excelsior Ensemble" samengesteld uit GE-ers, JE-ers en een ouder van een KE-lid op tijdens de manifestatie Grafisch Papier Hier. Hans Mulder van de Rietveld Academie had een werk gecomponeerd voor 3 trompetten, 3 trombones, 2 baritonsaxen en bastuba en dit voorzien van een grafische presentatie, die op 3 doeken geprojecteerd werd. Het werd een bijzonder en gewaardeerd optreden voor drukkers en papierspecialisten.

Zondag 28 oktober 2007 gaf Jong Excelsior een zeer geslaagd Disneyconcert in podium Mozaiek. Het kinderconcert was samen met leerlingen van de Prof. Dr. H. Kraemerschool. JE speelde o.a. de filmmuziek van Jungle Book,The Lion King en Fantasia met filmbeelden. In de mini-musical Wieger wordt Wakker kon iedereen meezingen en klappen. Een kennismaking met verschillende orkestinstrumenten. Het concert werd afgesloten met Jungle Fantasy.

Zaterdag 6 oktober gaf Jong Excelsior een try-out van het Disneyprogramma. Klein Excelsior speelde voor de pauze 2 samenspelstukjes en zong samen met Jong Excelsior "Wieger wordt Wakker".

Op vrijdag 28 september verzorgden musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Groot Excelsior een gratis optreden voor de muziekliefhebbers van Geuzenveld-Slotermeer. Het concert werd gegeven in het NOVA college en werd georganiseerd door het Muziekplatform Geuzenveld-Slotermeer. Helaas was er weinig publiek aanwezig tijdens dit mooie concert.

Op zaterdag 8 september stond een optreden van Jong Excelsior gepland, tijdens het Festival Geuzenveld-Slotermeer verandert. Helaas kon dit door omstandigheden niet doorgaan.

Dinsdag 21 augsustus resp. zaterdag 25 augustus gingen de repetities en lessen seizoen 2007 - 2008 van start.

seizoen 2006 - 2007

Op zondag 8 juli stond de vereniging met een stand op het kinderfeest Stad op z'n Kop!

Zondag 1 juli deden vele Excelsior-leden en vele andere muzikanten en drumbands mee tijdens de opening van de Finale van de Stadsspelen op de Dam. 's Ochtends vanaf 9.00 uur was er een gemeenschappelijk ontbijt en werd een speciaal openingswerk ingestudeerd in de Nieuwe Ker. Het was een feestelijke happening op een groot podium op de Dam. Ondanks dat het slechts 2 weken van te voren was aangekondigd, was Jong Excelsior bijna compleet!

zaterdag 23 juni was de Seizoensafsluiting met een Solistenfestival. Heel veel KE-leden lieten horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Ook de 6 KE-ers die voor hun A-examen waren geslaagd traden op. De avond werd afgesloten met een beachparty.

Zondagmiddag 17 juni gaven Jong Excelsior en Groot Excelsior een vaderdagconcert in stadsdeel Westerpark. Omdat het slecht weer was werd het concert gehouden in de Nassaukerk in plaats van in het Cultuurpark Westergasfabriek. Helaas was hierdoor de belangstelling van buitenstaanders gering.
Jong Excelsior speelde een aantal oude werken, als Oregon, en gaf een voorproefje van het Disneyprogramma, met Jungle Book en de Lion King. Groot Excelsior speelde na de pauze een concert met veel marsen; o.a. Mercury, Ravenswood, March van Shostakovitch.

6 + 9 juni waren de muziekexamens voor Klein Excelsior. Alle theorie kandidaten zijn geslaagd. De praktijkexamenkandidaten hadden in december hun theorie-examen al gehaald. Ook zij zijn allen geslaagd: Jay op altsax, Buddy en Arjeh slagwerk, Stefan en Layla op hobo en Paul op klarinet.

Woensdag 16 t/m Zondag 20 mei maakte Groot Excelsior een geslaagde concertreis naar Luxemburg. Bijna alle leden hadden deze dagen vrij kunnen nemen
Woensdag vertrok de bus en vrachtwagentje met slagwerk en instrumenten om 10 uur en kwamen we om 16.30 aan bij de Jeugdherberg in Larochette. Na een geslaagde avondrepetitie ging iedereen bijtijds naar bed.
Donderdag vroeg op en naar Esch-sur-Alzette alwaar we al vroeg konden gaan inspelen voor ons concoursoptreden. Het concoursconcert startte heel goed met inspeelwerk de St. Florian Choral. Ook de eerste delen van The Legend of Aquarius gingen heel goed. Het laatste deel en The Fourth Symphony hadden beter gekund. Al met al een goede uitvoering. 's Middags bezochten we een wijnmuseum aan de Moesel. Het gezamenlijke diner smaakte uitstekend. Om 20.00 uur was de prijsuitreiking. We werden verrast met een eerste prijs en een geldprijs van €1.200 euro.
Vrijdagochtend eerst een repetitie voor het buitenprogramma, daarna naar Luxemburg stad voor een bezoek en concert op het Place d'Armes. Leuk veel publiek en Paul Stubbé zorgde voor € 190 extra inkomsten door met een muziekkoffer langs te gaan. Tesamen met de € 250 van de VVV voor dit optreden een lucratief concert!
Zaterdag brachten we een bezoek aan Saarburg alwaar de cartingbaan voor de nodige hilariteit zorgde. De omgeving was ook uitstekend geschikt om te wandelen; in Saarburg was het goed toeven op de vele terrassen. 's Avonds een buitenconcert in Larochette, alwaar de belangstelling te wensen over liet.
Zondag terug naar Amsterdam met als afscheid een welkome lunchstop in De Rotonde.

Zondagmiddag 13 mei gaven Klein & Jong Excelsior een moederdagconcert in 't Koggeschip samen met o.a. het jubilerende Roman Ensemble en nog 3 orkesten. De zaal was tot de nok toe gevuld. Dit concert werd georganiseerd door het Muziekplatform van Geuzenveld. Leden van het wijkweb verzorgden de hapjes en drankjes.

Vrijdag 4 mei speelden koperblazers van Jong en Groot Excelsior tijdens de dodenherdenking in Osdorp

Op Koninginnedag 2007 hielden leden van KE en JE van 12 - 16.00 uur een Muziekmarathon, waarbij ze geld inzamelden voor de vereniging. Het werd een zeer feestelijke en gezellige gebeurtenis waarbij er 170 euro werd opgehaald.

Op zondag 22 april speelde Groot Excelsior samen met Amsterdam Brass het afsluitende concert van de ABCO concertserie in "De Omval" in Diemen. GE gaf een try-out van het Luxemburg concours- programma met inspeelwerk St. Florian Choral, het verplichte werk The Legend of Aquarius en het vrije werk Fourth Symphony van Alfred Reed. Na een heel slechte generale en een haastig ingelaste repetitie in de zaal werd het een uitstekende uitvoering.

Zondag 25 maart gaven Jong en Groot Excelsior een Voorjaarsconcert voor donateurs en andere belangstellenden. Nadat beide orkesten in hadden gespeeld in de kerk startte Groot Excelsior met de Florentiner Mars; daarna alle 3 delen van Three Extraordinary Journeys, gevolgd door Henry V en Cats als afsluiting. Paul Stubbé praatte het programma aan elkaar. Na de pauze vervolgde Jong Excelsior met Arsenal, Toccata Festival, Oregon, Indiana Jones Selection en Dance Party. Het was een gezellig concert in de goedgevulde Pelgrimskerk te Badhoevedorp.

Zondag 21 januari was het eerste optreden in 't Koggeschip: 's ochtends van 11 tot 14 uur studeerden leden van Jong en Groot Excelsior, familie en vrienden 4 werken in. Muziekbeheerder Jakob Hogervorst selecteerde voor deze gelegenheid Ouverture 2000, Pearl Harbor, de Alladin Suite en De Grote Poort van Kiev . Ook Klein Excelsior studeerde onder leiding van Gerlieke 3 stukjes in. 's Middags was de uitvoering voor eigen publiek en mensen uit de buurt. Na afloop was er nog een gezellige borrel.

Zaterdag 6 januari verhuisde de vereniging van Signis naar 't Koggeschip. Gelukkig waren er veel leden komen helpen. Ook de muziekbibliotheek is naar deze locatie verhuisd.

Zondag 17 december gaf Jong Excelsior het jaarlijkse kerstconcert in de Westerkerk. Ondanks de korte voorbereidingstijd gaf het Jeugdorkest een prima concert met Noah's Ark, Away in a manger, Evening Prayer, Let it snow, Happy Christmas en Rudoph the red-nosed Reindeer. Het VU-koor zong delen uit de Magnificat van Rutter. Het publiek reageerde enthousiast op de bijdrage van het Roman Ensemble.

13, 16 december zijn Valerie Corlu, Jay Kooiman, Casper van der Voort, Arjeh Vos en Buddy Vos allemaal geslaagd voor hun theorie-A-examen! Biko Vos haalde zijn praktijkexamen tenorsax.

Zondag 5 november: 80 jarig jubileum Jeugdorkest Jong Excelsior
Na een maandenlange voorbereiding en extra repetities vierde de vereniging het 80-jaringe jubileum van Jong Excelsior en het 25-jarige jubileum van Groot Excelsior met een zeer geslaagd jubileumconcert in de rode zaal van de Meervaart. Tijdens de reünie voor en na het concert ontmoetten ca. 140 reunisten en 120 leden elkaar.
Ronald Slager en Piet Groeneveld hadden Muzikale Verhallen als thema voor het jubileumconcert gekozen. Tijdens de uitvoering van de werken werden er beelden uit de verhalen geprojecteerd en er was een professionele belichting.
Groot Excelsior opende het concert. Tijdens de orkestwisseling vermaakte Klein Excelsior het publiek samen met presentator Bert Walthaus met hun optreden en een quiz. Daarna speelde Jong Excelsior drie werken. Bij de Bremer Stadsmuzikanten vertelde Bert het verhaal door de muziek heen. De Commissie Oudleden had een reünistenorkest van 80 man op de been gebracht. O.l.v. Jos van der Sijde speelden zij na de pauze enkele gouden oude nummers. MEGA Excelsior, bestaande uit bijna 100 muzikanten sloot het concert af met swingende nummers.
Na afloop was er een reunie en jubileumfeest in de foyer van de Meervaart, waar ook de tentoonstelling over de geschiedenis van de vereniging weer te zien was.

Vrijdagavond 13 t/m zondagmiddag 15 oktober gingen Jong en Groot Excelsior op studieweekend naar Elst (U). Daar repeteerden zij vele uurtjes op het programma van 5 november. Op zaterdagavond was traditiegetrouw een quizzz waarbij de leden konden laten zien over welke zang, knutsel, expressie kwaliteiten zij beschikten. En natuurlijk was het feest tot diep in de nacht! Zondagmiddag sloten we het weekend af met een try-out van het jubileumprogramma.

Zaterdag 2 september was de start van het nieuwe seizoen.
Klein Excelsior ging van start met een nieuwe coordinator: Caroline Stubbé heeft zich tot grote vreugde van het bestuur gemeld voor deze functie.

seizoen 2005 - 2006

Zondag 9 juli buitenconcert door Jong en Groot Excelsior in het Westerpark

Zaterdag 8 juli: Jong Excelsior verzorgt het slotconcert tijdens het zomerfeest in Geuzenveld

Zondag 2 juli hield Jong Excelsior een proefrepetitie in 't Koggeschip

Zaterdag 1 juli was de seizoensafsluiting van Klein Excelsior met een samenspel voor de ouders

24, 25 juni hield Groot Excelsior een concertweekend in Sneek: zaterdagmiddag startte het weekend met een repetitie in de zaal van de plaatselijke schuttersvereniging. Na een bezoek aan de jeugdherberg vertrok het orkest in orkestkleding naar een restaurant voor een overheerlijk diner. Om 8 uur startte GE het concert in de mooie Marinikerk met Mozarts Zauberflote, Bruckners Os Justi, Blue Horizons van Cesarini en Trois Dances van Khatchatoerian. Tot slot het vliegensvlugge Dance van Tsjostakovitch. Na de pauze EMM met een mooi programma; o.a. Hymn of the Highlands. Na het concert was het feest op terras en in de disco. Zondagochtend rustig ontbijten opruimen en naar het Starteiland. Op de radarbeelden kwam er een groot buienfront aan, dus het concert met een een uur vervroegd. Helaas kwam het front zo snel, dat we na het eerste nummer reeds in de regen zaten en het concert verder werd afgeblazen. Een abrupt einde van een geslaagd weekendje muziek en plezier.

Zondag 11 juni hielden we een sponsorloop in het Vondelpark. Ondanks de hitte, het was 30°C, deed een selecte groep lopers en scaters hun best voor een goede opbrengst t.b.v. het jubileumfeest.

8 en 17 juni waren de muziekexamens in IJmuiden. Tessa heeft haar A-theorie en praktijkexamen met mooie cijfers gehaald. Na de zomervakantie komt ze in JE de klarinetgroep versterken. Femke haalde haar C-examen trompet. Biko, Stefan en Layla hebben allemaal een 8,5 gehaald voor hun A-examen theorie.

Zondagmiddag 28 mei speelde Jong Excelsior een geslaagd concert in het Westerpark tijdens de Dag van het Park. Het was tamelijk koud en winderig weer, maar toch redelijk, gezien de weersomstandigheden van de afgelopen weken. Het optreden was in de luwte achter het stadsdeelkantoor en er waren een behoorlijk aantal toehoorders.

Donderdag 4 mei was Excelsior present tijdens de dodenherdenking in Osdorp. Dit jaar was het mooi weer, maar de GE-leden lieten het toch grotendeels afweten. Elwin Smit speelde de Last Post.

Zondagmiddag 23 april was het Voorjaarsconcert door Jong en Groot Excelsior in de Pelgrimskerk te Badhoevedorp. Jong Excelsior speelde een aantrekkelijk Schots programma met A Highland Rhapsody van Van der Roost, Loch Ness van De Meij en Hymn of the Highlands van Sparke. Groot Excelsior opende met Fanfare van Paul Ducas; vervolgens klonken Ouverture Die Zauberflöte van Mozart, Fanfare for Winds van Jan van der Roost.Annemarie Velthuijsen soleerde in Xylomania. Verder speelde GE de A Tribute to Ray Charles en Mozart! The Musical van Kunze/ Leva. Het concert wordt afgesloten met Sky High en als toegift March van Prokoviev met Jacco Zwarst op de piccolotrompet.

Zondagmiddag 26 maart Uitwisselingsconcert Groot Excelsior - KnA in hun repetitielokaal in Uithoorn. GE speelde: Fanfare - Dukas, Le Nozze di Figaro - Mozart, Mozart! the musical - Kunze / Levay, Adagio - Albinoni, A Tribute to Ray Charles, Sky High - Dyer / Scott

zaterdag 25 maart was er een KE samenspel ter gelegenheid van het afscheid van Corrie van Huisstede. Op deze avond stopte ook Anne Klaasse Bos met haar bestuurstaken.

Zaterdag 4 februari moesten we de Johannesschool na 29 jaar verlaten. De muziekbibliotheek hebben we naar de Kraemerschool verhuisd en het slagwerk, instrumenten en overige spullen zijn naar Signis gebracht alwaar die avond ook de eerste lessen en JE-repetitie plaatsvond (o.l.v. Jos van der Sijde).

zondagmiddag 22 januari 2006 was de Nieuwjaarsinstuif voor Klein, Jong en Groot Excelsior in het Ondernemers College Amsterdam (OCA). De nieuwe JE leden Masha, Lisa, Ilona, Jarmo, Sarwin, Marye en (terug van weggeweest) Femke Hoonhout werden voorgesteld aan het publiek.

Zondag 18 december 2005 van 15.00 - 16.30 uur gaf Groot Excelsior een kerstconcert in de Westerkerk samen met Vocaal Ensemble Col Canto en het Amsterdams Riet Ensemble.

Zaterdag 17 december was het solistenfestival voor het laast in de Johannesschool. Met heel veel solistische optredens maar ook duetten en trio's. Leuk was de bijdrage van het Roman Ensemble waar Jurjen Westeneng en Florian Hoven in spelen. Dit was de afsluiting van het jaar 2005 voor Klein en Jong Excelsior.

Zaterdag 17 december deden Ilona, Lisa, Jarmo en Sarwin A-examen (3 x trompet + altsax) en natuurlijk zijn ze allemaal met mooie cijferst geslaagd! Leandra en Freek haalden hun B-diploma op resp trompet en slagwerk.

Zaterdag 10 december speelde een grote groep JE-ers en GE-ers tijdens de opening van de wijkwebdag in Geuzenveld, alwaar mogelijke toekomstige gebruikers van de nieuwe Brede School 't Koggeschip zich konden presenteren.

Zaterdag 26 november was er na de repetitiepauze een klein afscheidsfeestje voor de vertrekkende oudgedienden als Wolf, Jakob, Dennis, Alfons, Guus, Samira en Nathan. Natuurlijk was het ook feest vanwege het mooie concoursresultaat van de zondag ervoor.

26 en 27 november hielden we een opruimweekend: als voorbereiding op de verhuizing was er een grote opruiming van muziek, instrumenten en andere spullen uit de porta-cabin.

Zondag 20 november heeft Jong Excelsior op het Concours in Zaandam een heel mooi resultaat behaald met Symphony No. 3 Slavyanskayavan B. Kozhevnikov arr. J.R. Bourgeois en Tableaux Symphoniquesvan Kees Schoonenbeek. De jury gaf als gemiddeld cijfer 8,36! Hiermee heeft het orkest zich ruimschoots weten te handhaven in de 2e divisie.

Zondag 6 november 2005 was het BAAM Festival in Sporthal Zuid. Voor Jong Excelsior was het een goede try-out van de concourswerken, Groot Excelsior speelde o.a. Aquarium en Rusian Christmas Music.

Zaterdag 29 oktober kwam mevrouw Van de Weijde tijdens de JE-repetitie langs om namens de KNFM de CISM Trofee, 3e prijs uit te reiken.

Zondag 16 oktober was een studiedag met groepsrepetitie voor Jong Excelsior. O.l.v. Caroline, Nanny, Sheila, Jacco, Michiel, Ronald en Yorgos repeteerden de diverse orkestgroepen uitgebreid op de moeilijke concourswerken. Een zeer nuttige dag!

Zaterdag 1 oktober speelde Jong Excelsior samen met Harry Slinger op een groot podium bij de Stopera een concert voor de seniorendag van de gemeente Amsterdam

Zondag 4 september startte het nieuwe seizoen met de play-in die dit jaar ook door een aantal muzikanten van buiten de vereniging werd bezocht. Ronald studeerde Cacak en Ross Roy in en 's middags studeerde Frank het werk Aquarium in. Deze dag namen we ook afscheid van Frank Steeghs.

seizoen 2004 - 2005

Zaterdag 9 t/m Zondag 17 juli Concertreis Jong Excelsior
Eerst ging de reis naar Schworstadt alwaar de leden bij gastgezinnen waren ondergebracht. Die avond was er al direct een groot feest in de tent. Het optreden op zondagochtend tijdens het Gartenfest werd met veel enthousiasme ontvangen. Op zondag was er ook een concertoptreden in Egringen. Maandagochtend eerst een repetitie en 's middags een bezoek aan Basel. De kopersectie gaf op maandagavond tijdens het afsluitende feest een zeer geslaagde toegift. Dinsdagochtend was het afscheid van de gastgezinnen. Via Schaffhausen reed Ron ons naar Munchen, alwaar we met enige vertraging aankwamen. 's Avonds na de repetitie een bezoek aan de disco van het hotel. Dinsdagochten een rondwandeling door de binnenstad van Munchen. 's Middags een sussesvol optreden op de BundesGartenSchau en zwemmen in het meer. Donderdagochtend naar Schladming, alwaar 's middags een buitenconcert stond gepland. Dit concert werd halverwege afgebroken voor een TV opname waarbij de leden met instrument in de stoeltjeslift moesten springen! 's Avonds naar het feest in Schladming. Vrijdagochtend kon iedereen naar eigen keuze gaan zwemmen of met de Planai baan de berg op voor een rondwandeling. 's Middags zat iedereen weer keurig in pak voor het concert in de Dachstein Tauern Halle. 's Avonds met elkaar een quiz gedaan in hotel Sonnschupfer. Zaterdag was de grote dag van het Festivalconcours. Eerst inspelen in een school en daarna naar de hal. Het werd een goede uitvoering van het concours en het vrije werk. Die middag direct door naar de jeugdherberg in Tauberbischofsheim. 's Avonds tot laat gefeest. Zondag door naar Goch voor een buitenconcert en het afscheidsdiner. En zo kwamen we zondagavond zeer vermoeid maar ook zeer enthousiast weer terug in Amsterdam.

Zondag 3 juli gaf Jong Excelsior een try-out concert van het festivalprogramma in de Karmelkerk in Aalsmeer.

Zaterdag 2 juli was een druk dagje: 's middags repeteeerden Jong Excelsior en Klein Excelsior. Na afloop was er patat met iets voor alle JE leden. 'S avonds was de seizoensafsluiting met eerst een concert door Klein Excelsior. Daarna speelde Jong Excelsior het concoursprogramma voor de ouders en was er een oudervoorlichting over de concertreis waarin het reisschema, gedragsregels, wat mee nemen werden besproken met de leden en de ouders.

Zondag 26 juni gaven Jong en Groot Excelsior een concert op de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum. Het was prachtig weer en heel wat passanten bleven even staan luisteren naar de frisse klanken van de orkesten.

Zaterdag 28 mei en 25 juni dirigeerde Dennis Hasselt het Klein Excelsior Samenspel

Maandag 23 mei is Ronald is met een 9 geslaagd voor zijn 2e fase dirigeerexamen. Een delegatie van JE was aanwezig tijdens het examenconcert in het conservatorium in Rotterdam.

Woensdag 4 mei speelden Jong en Groot Excelsior tijdens de koude dodenherdenking bij het vredes-monument in Osdorp.

Dinsdagavond 3 mei speelde Groot Excelsior op uitnodiging van Stichting Col Arte Jericho van Bert Appermont en het concourswerk Asgard van Barberan tijdens het concert "Dodenherdenking 60 jaar" in de Sint Agneskerk in Amsterdam. Na de pauze was de uitvoering van de Nederlandse première van Requiem For My Friend van Preisner door Vocaal Ensemble Col Canto, Artem Consort, solisten en symfonieorkest. De kerk zat goed vol en veel nieuwe mensen konden we laten kennismaken met harmoniemuziek.

Zaterdag 23 april was er na twee jaar weer een zeer geslaagde rommelmarkt. De opbrengst was 1.700 Euro. Er waren veel spullen en ook voldoende hulp bij de verkoop op zaterdag en bij het sorteren op vrijdagavond.

Zondag 10 april gaven Jong en Groot Excelsior in de Griffioenzaal een voorjaarsconcert voor alle donateurs en andere fans. Jong Excelsior speelde voor het eerst het concourswerk Symphonie no.3 van Kozhevnikov. Daarnaast was er een goede uitvoering van El Camino Real, het door Ronald bewerkte Blof en Swing when you are winning. Groot Excelsior speelde achtereenvolgens Jericho van Appermont, An American in Paris van Gershwin, Finlandia van Sibelius en sloot af met Far and Away van J. Williams.

Zondag 23 januari hielden we de Nieuwjaarsinstuif op de oude locatie in het OCA van het ROC van Amsterdam met optredens van Klein, Jong en Groot Excelsior, een bingoronde, kinderspelen en een loterij.

Zondag 19 december was iedereen weer welkom in de Westerkerk om samen met ons kerstfeest te vieren. Jong Excelsior bracht samen met het Spinoza Lyceum Jongerenkoor en het Utrechtsch Koper Kwintet een aantrekkelijk kerstprogramma en iedereen kon bekende kerstliederen meezingen

Zaterdag 11 december kon iedereen tijdens het solistenfestival luisteren naar de jonge talenten binnen onze vereniging.

Op 7 en 11 december waren de KE-examens. Rik van Huisstede, Ozair Abawi en Ilse Hoenderdos slaagden met met mooie cijfers voor hun A-examen. Rosa van Huisstede, Trijntje Westenberg en Iris van Nifterick haalden hun B-examen en Elena Houtsma slaagde voor haar B-theorieexamen.

Zaterdag 4 december kwamen er 3 pieten langs tijdens het KE-samenspel. Voor alle KE-ers was er een presentje.

Zondag 28 november: het concoursoptreden van Groot Excelsior in het Zaantheater was een groot succes. GE haalde met de concourswerken Excelsior en Asgard meer dan 85 punten.

Vrijdagavond 12 t/m zondag 14 november verbleef Groot Excelsior in de jeugdherberg van Soest om zich voor te bereiden op het concours. De groepsrepetities en tuti-repetities waren zeer vruchtbaar. Zaterdagavond was er een gezellige muzikale quiz "Wie is de zwakste sectie?", die gewonnen werd door de fluitgroep.

Zondag 7 november speelden beide orkesten op het HaFaFestival van de BAAM in Sporthal Zuid. Groot Excelsior won de wisselbeker en de 1e prijs, Jong Excelsior de 2e prijs!

Vrijdagavond 29 oktober hadden de leden van Jeugdorkest Jong Excelsior gezellig feestje georganiseerd voor scheidende voorzitter Paul Stubbe.

Dinsdag 26 oktober trad Paul Stubbe af tijdens de Algemene Jaarvergadering. Nieuw in het bestuur werden gekozen: Maarten van der Meij als penningmeester, Rinske de Graaf als nieuwe GE-coordinator en Mariska Hoonhout voor algemene organisatorische zaken.

Zaterdag 16 oktober ontving Groot Excelsior Harmonie St.Cecilia uit Vaals. Na een rondvaart door de Amsterdamse grachten kregen ze door een aantal GE-leden een rondleiding door de rosse buurt. Na een repetitie in de Johannesschool stond er een maaltijd gereed. Op het uitwisselingsconcert speelde GE als eerste een try-out van haar concoursprogramma. Na de pauze speelde Vaals o.a. El Camino Real op fenomenale wijze. De afterparty vond plaats in een voor ons gereserveerde zaal van Wildschut en dat was dikke pret.

seizoen 2003 - 2004

Zaterdag 28 augustus: Om 15.00 uur zat er een klein aantal leden klaar om te starten met de Play-in. Gelukkig kwam in het volgende half uur nog een behoorlijk aantal mensen binnendruppelen, maar een erg groot orkest was het dit jaar niet. Frank studeerde Oregon en de Jupiter Hymne in; Ronald repeteerde de Vaudeville Suite. De meeste mensen hadden iets te eten gemaakt zodat we ons buikje rond konden eten. We sloten af met een uitvoering van de ingestudeerde werken voor een aantal ouders.

Zaterdag 3 juli was er een bere gezellige seizoensafsluiting. Klein Excelsior liet alle papa's, mama's, opa's en oma's horen hoe mooie ze forte (hard) en piano (zacht) konden spelen tijdens het samenspel. Na het optreden van de KE-ers liet Jong Excelsior horen hoe de verschillende orkestgroepen en instrumenten klinken; en deKE-ers mochten in het orkest mee komen luisteren. Vooral Luizinho en Freek op het nieuwe drumstel hadden veel belangstelling.

Zondag 27 juni gaven Jong en Groot Excelsior zeer geslaagde concertjes op de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum. Het weer was goed en er was veel publiek.

Zaterdag 19 juni vervielen alle KE-lessen en de JE-repetitie, want dirigent Ronald Slager trouwde! Een grote groep Jong Excelsior leden gaven een obade op de Oudegracht voor het bruidspaar.

Vrijdagavond 4 juni en zaterdagmiddag 12 juni gingen de KE leden Jirhenissie Sirvania (fluit) en Eline Wiebes (hoorn) op voor het muziekexamen A: beiden zijn met mooie cijfers geslaagd. Jelle Adamse haalde het C-examen op zijn klarinet en Nathan zijn B-examen op hobo.

Vrijdagmiddag 4 juni gaven Jong Excelsior leden in de Rietveldschool een demonstratie van diverse instrumenten bij de groepen 8. Jelle, Freek, Dorenda, Kristel, Michel, Dennis, Wolf en Adriaan gingen in tweetallen de klassen langs, vertelden iets en speelden een stukje. Ze hadden extra instrumenten meegenomen, zodat de leerlingen deze konden uitproberen.

Zondag 16 mei 2004 was de sponsorloop in het Vondelpark. Een select groepje lopers deed zijn best om zo veel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de vereniging. De opbrengst was ruim 1000 Euro.

Dinsdag 4 mei 2004 speelde Groot Excelsior tijdens de dodenherdenking bij het oorlogsmonument in de Hoekenensgracht te Osdorp. 's avonds kwam tijdens de GE-repetitie onze Canadeze donateur en oud-JE-lid Tjerk Wennes op bezoek. Hij schonk de vereniging twee muziekwerken en ook nog een trombone! Bedankt Tjerk!

Zondag 18 april 2004 was Jong Excelsior te zien tijdens het TIELEN Entertainment Toernooi in de Maaspoort te Venlo. Samen met de danseressen en acteurs van Alide Koning gaven zij een spectaculaire show weg. Voor het optreden konden we naar 2 andere orkesten luisteren, die toch wel wat saai overkwamen. Na afloop stond er een heerlijk buffet voor ons klaar en daarna gingen we met de bus terug naar Amsterdam.

Zondagmiddag 14 maart 2004 konden we weer veel donateurs en andere fans verwelkom in de Griffioenzaal tijdens het voorjaars (donateurs)concert. Groot Excelsior speelde o.a. concourswerk Excelsior. Jong Excelsior gaf een try out van haar Entertainmentprogramma voor Venlo met de nieuwe orkestopstelling, aankleding en belichting.Een goede try-out voor Venlo!

zondag 15 februari 2004 was JE te gast bij muziekvereniging "Lamoraal van Egmont".
Vanaf 10 uur 's ochtends studeerden de leden van 4 jeugdorkesten onder leiding van Jos van der Sijde enige werken in. 's Middags gaven alle orkesten een concert en was er tot slot een uitvoering van het 's ochtends ingestudeerde werk.

zondag 18 januari 2004 was de nieuwjaarsinstuif. Deze vond plaats in Almere, omdat het niet gelukt was een goede, betaalbare zaal in Amsterdam te vinden. Klein, Jong en Groot Excelsior gaven ieder mooie concertjes. Er was veel publiek met heel veel kinderen. Ook dit jaar was er een bingo, loterij en een sjoelbak-wedstrijd voor de kleintjes.

zondag 21 december speelde Groot Excelsior in een uitverkochte Westerkerk een mooi kerstconcert samen met Soul- en Gospelkoor UpTight en saxofoonkwartet Cobra. Het was zowel muzikaal als financieel een zeer geslaagde middag voor de vereniging.

zaterdag 20 december was het solistenfestival voor Klein, Jong en Groot Excelsior leden. Voor veel KE-leerlingen was dit hun eerste openbare optreden; Ook uit JE waren er diverse solisten, duo's en trio's. Vooral het illustere saxofoontrio met Olga en Loekie op baritonsax en Mariska op de bassax maakte indruk. Vrolijk was het optreden van het J' Ensemble waarin 10 JE leden spelen.

zondagmiddag 9 november speelde Jong Excelsior op het BAAM Festival in Muziekcentrum Noord. Met een goede uitvoering van het inspeelwerk Symfonic Suite from Lord of the Rings "The Two Towers" van Howard Shore (arr. J. Brubaker, Symfonic Variations van Jacob de Haan en Riverdance van Bill Whelan (arr. Gert Buitenhuis) won Jong Excelsior een mooie tweede prijs.

28 oktober was de Algemene Leden-vergadering:

  • Annemarieke Volkstedt en Sandra Bakker hebben het bestuur verlaten
  • Wolf Ribbens en Corrie van Huisstede zijn in het bestuur gekozen. Hiernaast stellen zij zich voor:
  • Voorzitter Paul Stubbé heeft aangekondigd dat hij volgend jaar wil aftreden
  • De leden stemden in met de voorgestelde instrumenthuurverhoging per 1 januari 2004 van 7 naar 9 Euro per maand
  • De notulen van de jaarvergadering zijn in Blaasbas jaargang 2003 nr. 4 gepubliceerd.

Zaterdagavond 25 oktober speelde Groot Excelsior tijdens het HaFaBra concert in Zaandijk. GE was uitgenodigd door het Zaandijks Fanfare Corps. Het Brass gedeelte van het concert werd verzorgd door Brassband Kunst naar Kracht uit de Goorn. Een werd een uitstekend geslaagd concert van hoog niveau.

Zondagmiddag 14 september speelde Groot Excelsior in het Scheepvaartmuseum. Het was heerlijk weer en door de uitstekende akoestiek op de binnenplaats en de goede bezetting van het orkest, werd het een uitstekend geslaagd concert.

Zaterdagavond 13 september speelde Jong Excelsior op het Festival Westelijke Eilanden. Ondanks het rumoer en ondanks het feit dat het orkest na de vakantie nog maar 2 keer had kunnen repeteren werd het een aardig concert.

zaterdagavond 30 augustus speelde Jong Excelsior op de Uitmarkt op het grote podium op het Museumplein voor een duizendkoppig enthousiast meezingend en meeswingend publiek. Jack Spijkerman presenteerde het muziek- programma "De Liefde" met diverse gasten waaronder Karin Bloemen, Brigitte Kaandorp, Krezip, Kasper van Kooten en Harry Slinger & Jong Excelsior met "Je loog tegen mij". Het programma werd rechtstreeks uitgezonden door de VARA.

Zaterdag 16 augustus startte het nieuwe seizoen met de Play in. Om 3 uur zaten 86 muzikanten gereed om onder leiding van Frank en Ronald enige werken in te studeren. Deze keer waren er veel mensen van buiten de vereniging: uit Vaals, maar ook familie en kennissen. Er waren weer heerlijke gerechten gemaakt voor het lopende buffet. Na het eten was er een korte uitvoering voor enige toeschouwers.

seizoen 2002 - 2003

Vrijdag 27 t/m zondag 29 juni 2003 maakte Groot Excelsior een korte concertreis naar Aken, Vaals en Valkenburg. De leden gingen met eigen vervoer. Na een matig concert op de Historische Jahrmarkt in Kornelimunster (Aken) op vrijdagnamiddag speelden we zaterdagavond samen met de Koninklijke Harmonie St.Cecilia Vaals een goed concert in hun nieuwe concertzaal De Obelisk. Zondagmiddag was het laatste buitenconcert in Valkenburg. De reis werd besloten met een slotdiner in De Rotonde.
Ook door de grappige speurtocht door Aken op zaterdagochtend, het etentje dat we aangeboden kregen van Vaals, de processie op zondagochtend en het goede weer werd het een zeer geslaagd reisje.

Zaterdag 21 juni 2003: Klein Excelsior studeerde een echt orkestwerk in en gaf een mooi concert voor al hun fans. KE-coördinatoren ad interim Paul Stubbe en Hans Ruesink bedankten alle leraren voor een jaar lang lesgeven. Leraren Nanny Ham, Caroline Stubbe, Jurjen Hickman, Anne Scheide en Maarten van Kessel namen afscheid. Ook scheidend KE-coordinatrice Sandra Bakker werd bedankt voor haar inzet. Haar opvolger Corrie van Huisstede werd aan de ouders voorgesteld.
Jong Excelsior eindigde de laatste repetitie van dit seizoen met een sportevenementna de pauze. Bestuurslid Annemarieke Volkstedt werd bedankt voor haar inzet voor JE. Zij gaat zich voorlopig bezighouden met de gezinsuitbreiding. Dit was de laatste repetitie bij JE voor leden Miranda Koster, Shari Rietkamp, Saskia Rozema, Renske Postma, Bas Dolfer. De laatste 3 zijn 25 geworden en stappen over naar Groot Excelsior.

Zaterdag 14 juni 2003 werden de praktijkexamens afgenomen in de Johannesschool. Van onze vereniging deden Marieke Ruesink (klarinet - 43 punten) Thomas Okker (klarinet - 46,5 punten) en Eefke de Vos (fluit - 46 punten) A-examen en Roosje Westenberg B-examen fagot (48 punten). Fijn dat iedereen weer is geslaagd met zulke mooie punten.

Woensdag 4 juni 2003 deed Ronald Slager het 1e fase examen HaFa-directie in De Flint te Amersfoort. Hij is met vlag en wimpel geslaagd en mag door naar de 2e fase opleiding.

Zaterdagavond 31mei 2003 begeleidde Jong Excelsior dansgroep Big Aplle tijdens een grote dansuitvoering in Almere in Theater "De Metropole".

Zondag 25 mei 2003 vond het donateursconcert plaats. Ditmaal was een echte zaal afgehuurd en kregen de donateurs 2 gratis toegangskaartjes terwijl het overige publiek 4 Euro toegang moest betalen. Beide orkesten speelden op hoog niveau een aardig programma. Bij Jong Excelsiord was er een gastoptreden van dansgroep Big Apple uit Almere. De 12 dansers dansten op James Bond en Jungle Fantasy. Er meldden zich maar liefst 10 nieuwe donateurs!

Zondag 11 mei 2003 speelde Groot Excelsior in het AMC een moederdagconcert. Jacco soleerde in The Godfather en samen met Maarten en Femke in de Bugler's Holiday. De Serenade was opgedragen aan alle moeders in de zaal en in het orkest.

Zondag 4 mei 2003 speelde MEGA Excelsior (Jong en Groot Excelsior) tijdens de dodenherdenking op Plein '40-'45. Gelukkig was het warm en geen wind. Het orkest kwam daardoor goed uit de verf.

Zaterdag 12 april 2003 was er weer een Rommelmarkt in de Johannesschool georganiseerden . De opbrengst was ca. 1300 Euro.

Zondag 30 maart 2003 speelde Groot Excelsior een uitwisselingsconcert met harmonieorkest KnA in het Alkwin Kolege in Uithoorn. Vooral het stuk Tormenta del Desierto was met de oorlog in Irak zeer actueel.

Zondag 16 maart 2003 speelde Jong Excelsior voor de laatste keer mee in de ABCO-reeks. Het was een goed concert met o.a. The Phantom of The Opera en Verdi.

Zaterdag 8 februari 2003 nam een grote groep JE-klarinettisten deel aan het klarinettenfestival in de muziekschool van Amsterdam.

Zaterdag 25 januari 2003 heeft een groep actievelingen de hele muziekbibliotheek opgeruimd. Tevens kreeg de porta-cabin op die dag een nieuw dak.

Zondag 19 januari 2003 traden Klein, Jong en Groot Excelsior op tijdens de traditionele Nieuwjaarsinstuif. Dit keer was er gekozen voor een zondagmiddag, zodat jong en oud het hele programma kon bijwonen. Ook de locatie was nieuw, het ROCvA vestiging Schipluidenlaan met een goede ruime zaal. Dit jaar konden 7 nieuwe JE leden aan het publiek worden voorgesteld, en ook 7 nieuwe GE leden.

Zondag 22 december 2002 speelden Jong Excelsior samen met de Classic Frogs en de Wormer Kinderkoren een gezellig kerstconcert in de Westerkerk. De kerk was niet helemaal uitverkocht, maar met 700 mensen was het toch lekker vol.

Zaterdag 14 december was 's avonds het solistenfestival. Er was veel publiek en de leerlingen van Klein Excelsior lieten heel veel mooie muziek horen. Ook een aantal Jong en Groot Excelsior leden soleerden of speelden samen iets.

Zaterdag 14 december deden Klein Excelsior leden muziek-examen. Linda Reekers, Nicole Schelling op dwarsfluit, Liza Botros op klarinet, Iris Nifterink op altsax, Leandra van Bronckhorst op trompet en Freek Ruesink op melodisch slagwerk. Allen zijn geslaagd! Miranda Koster deed elders B-examen op de dwarsfluit en is ook geslaagd.

Zaterdag 7 en zondag 8 december ging Jong Excelsior op studieweekend naar Egmond. We repeteerden op de stukken voor het kerstconcert, maar natuurlijk was er ook veel tijd voor ontspanning. 's Avonds speelden we het J.E.-ganzenbord spel.

Zondag 17 november 2002 speelde Groot Excelsior de Tormenta del Desierto op het BAAM-festival in Muziekcentrum noord. Voor een eerste uitvoering ging het niet slecht.

Zondag 22 september 2002 was het om 2 uur gelukkig droog. Jong Excelsior kon gewoon starten en de nieuwe dirigent Ronald Slager kon het publiek een aardig concertje laten horen. Groot Excelsior was na de pauze minder gelukkig want na een kwartier begon het te hozen, en moesten we halsoverkop alle spullen inpakken en wegwezen.

Zaterdag 7 september 2002 musiceerde Groot Excelsior samen met beiaardier Klaas de Haan op Plein '40 - '45. Dit was op uitnodiging van deelraad Slotermeer.

Zaterdag 24 augustus 2002 stonden we met een standje met voorlichtingsmateriaal op het feest van Wijkorgaan Osdorp.

Zaterdag 17 augustus 2002 begonnen Jong en Groot Excelsior het nieuwe seizoen met de Play-in. Voor de pauze werden nieuwe stukken ingestudeerd die na de pauze meteen uitgevoerd werden. In de pauze was er een uitgebreid lopend buffet zodat iedereen de kans had weer gezellig bij te praten onder genot van een hapje en drankje. Dit was voor velen de eerste kennismaking met de nieuwe dirigent van Jong Excelsior: Ronald Slager.

seizoen 2001 - 2002

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli 2002 maakte Groot Excelsior een concertreis naar Oldenburg/Rastede. Met een leuk buitenconcert in het centrum van Oldenburg en een zeer succesvol concoursoptreden op het muziekfestival in Rastede, werd het een geslaagd reisje. We werden met 92,25 punten "Internationaler Deutscher Meister" (Konzertbewertung) en ontvingen hiervoor de prijs van 300 Euro.

Zaterdagavond 29 juni 2002 nam dirigent Jos van der Sijde na meer dan 20 jaar afscheid van onze vereniging. Vele mensen kwamen naar de Johannesschool om hem persoonlijk te bedanken. Nog een maal leidde Jos het KE samenspel en Jong Excelsior speelde voor het laatst onder zijn leiding twee werken. De avond werd afgesloten met een discofeest.

Zondag 23 juni 2002 speelden Jong en Groot Excelsior een buitenconcert op de binnenplaats van het Historisch Museum in Amsterdam. Het was heerlijk weer, en de muziek klonk prima. Groot Excelsior liet alvast een voorproefje horen van de muziek voor de concertreis, Jong Excelsior had een leuk programma, met o.a.twee swingende Junglestukken.

Zaterdag 1 juni 2002 Na een tweede ronde proefdirecties is Ronald Slager (27 jaar, leerling van Jos van der Sijde) geselecteerd als nieuwe dirigent voor Jong Excelsior.

Zondag 26 mei 2002 speelde Jong Excelsior op het Jeugdfestival te Maasbracht het nieuwe werk Hanover Festival van Philip Sparke en Jungle Book. Het werd een prima uitvoering die de jury beloonde met een "goed / zeer goed" beoordeling. De dag werd afgesloten met een feestelijke maaltijd in restaurant De Rotonde.

Zaterdag 11 mei 2002 is Joost Hilster geheel onverwacht overleden. Joost werd 26 jaar oud. Joost kwam in 1990 bij Jong Excelsior meespelen, waarrvan hij lid is gebleven tot het 75 jarige jubileum, november 2001.Op 20 jarige leeftijd kwam Joost meespelen in Groot Excelsior. Joost heeft als solo-klarinettist, concertmeester en lid van de GE-Beleidsgroep veel voor Groot Excelsior betekend.

Zaterdag 4 mei 2002 speelde Jong Excelsior aangevuld met GE leden tijdens de dodenherdenking op Plein '40 - '45 in Slotermeer

Zondagmiddag 21 april 2002 speelde Groot Excelsior een verdienstelijk ABCO concert in de Purmaryn te Purmerend;Op het programma stonden Bach, Valencian Widow (Khachaturian) en Symfonietta II (Badings).

zaterdag 6 april2002 was er weer een Rommelmarkt in de Johannesschool. De belangstelling was dit jaar niet zo groot en de opbrengst bedroeg € 1.100. Toch was het weer een gezellige verenigingsactiviteit.

Zaterdagavond 23 maart 2002 Donateursconcert met Jong en Groot Excelsior in de Gereformeerde kerk van Halfweg. Groot Excelsior opende het concert en liet horen dat er hard is gewerkt de afgelopen maanden. Met groepsrepetities en extra repetities werd een lastig programma ingestudeerd. Ook het verjongde Jeugdorkest speelde een uitstekend concert.

Zaterdag 12 januari 2002 speelden achtereenvolgens Groot Klein en Jong Excelsior een kort concertje tijdens de nieuwjaarsinstuif. Volgens traditie werden deJE-leden en GE-leden die het afgelopen jaar het orkest na meer dan 10 jaar hebben verlaten in het zonnetje gezet. Ook alle leden die het afgelopen jaar toetraden tot JE werden persoonlijk welkom geheten. Kortom, met de gebruikelijke kienronden en tombola was het een nieuwjaarsinstuif als vanouds.

Zondag 23 december 2001 speelde Groot Excelsior het jaarlijkse kerstconcert de Westerkerk. De kerk zat ook dit jaar weer bomvol. Dameskoor de Amstel River Singers en het Westfriesmannenkoor zongen kerstliederen, terwijl het St. Peter's Brass Quintet zowel voor aanvang van het concert als in het programma speelde. Frank Steeghs' eerste concert met GE was een groot succes!

Zaterdag 22 december2001 soleerden vele leden van Klein en Jong Excelsior tijdens het solistenfestival.

Dinsdag 27 november2001 traden op de jaarvergadering Wil en Rob Hasselt en Dick Muts af. Michel Hasselt, Annemarieke Volkstedt en Anne Klaasse Bos werden in het bestuur gekozen.

Zaterdag 24 november 2001 verrasten de leden van Jong en Groot Excelsior Wil en Rob Hasselt met een afscheidfeestje. Rob en Wil kregen een vriendenboek en een reisje naar Londen aangeboden van de leden. Tevens kreeg Wil een klarinet in bruikleen aangeboden. Karel Boon gaat Wil opleiden voor het A-examen.

Dinsdag 20 november 2001 startte dirigent Frank Steeghs bij Groot Excelsior, alwaar we ook een aantal nieuwe leden welkom konden heten.

Zondag 18 november 2001 vierden Jong, Groot, Klein en MEGA Excelsior en het reunistenorkest het 75-jarig jubileum feest in het concertgebouw van Amsterdam. Op deze muzikale middag werd onder andere het Amsterdams Opera Koor en Ernst-Daniel Smidt begeleid, speelde Klein Excelsior 'A Day at the circus', en werd de wereldpremiere van 'Excelsior' van Rob Goorhuis gespeeld door MEGA Excelsior. 's Avonds was er een feest en reunie voor (oud-)leden, en speelde Musikverein Schworstadt.

Zaterdag 17 november 2001 ontvingen Jong en Groot Excelsiorleden 's ochtends de leden van Musikverein Schworstadt met veel (zelfgebakken) taarten en koffie. Om 1 uur maakte Musikverein Schworstadt plaats voor het Reunistenorkest, die hun tweede en laatste repetitie hadden voor het jubileumconcert. De bezetting was dit keer compleet met de buitenlandse gasten. Om 5 uur was het de beurt aan Klein Excelsior, die haar generale repetie hadden. Om kwart voor 8 zat het MEGA orkest gereed om de puntjes op de i te zetten bij het werk Excelsior. Na de pauze had Jong Excelsior haar generale repetitie. Groot Excelsior had die op de avond hiervoor.

Weekend 3 + 4 november 2001repeteerden Jong en Groot Excelsior een heel weekend lang in de jeugdherberg van Elst op de jubileumconcertstukken. Jos werd hierbij geassisteerd door Frank Steeghs en zaterdag enige uren ook door Geert Schrijvers en Imre die resp. de klarinet en saxgroep en de fluiten en hobo's onder handen namen. 's Avonds was de muzikale quiz die uitdraaide op de huldiging van Jos, die bijna 20 jaar bij Excelsior dirigeert en nu zijn laatste optreden met GE voorbereidt.

Zaterdag 27 oktober 2001 was de eerste repetitie van het Reunistenorkest o.l.v. Wim Hobby. Het was een gezellig treffen, waarbij vele oudleden elkaar na vele jaren weer terugzagen. Er werd hard gerepeteerd op de jubileumstukken en achteraf kon iedereen nog een glaasje drinken.

Zaterdag 22 september 2001 trad Jong Excelsior op in Kopspijkers, het VARA-programma van Jack Spijkermans. Ze begeleidde Harry Slinger bij het liedje Je loog tegen mij. 's Ochtends was de sound-check en 's middags waren de opnamen van het programma dat 's avonds werd uitgezonden. Jong Excelsior werd erg verwend met broodjes en fris en mocht tijdens het programma als publiek blijven zitten.

Zaterdag 25 augustus 2001 in plaats van de seizoensafsluiting dit jaar een seizoensopening met een play-in JE-, GE-leden, Reunisten en aanhang repeteerden van 15.00 - 18.30 uur 3 onbekende werken in onder leiding van Jos van der Sijde en Frank Steeghs. Daarna stond er een koud buffet gereed, gemaakt door (bestuurs)leden. Het was heerlijk weer dus konden we buiten eten. Om 20.00 uur was de uitvoering. Na het eerste werk kwam Jur Veen Lambert een KNFM-speld uitreiking voor 25 jaar lidmaatschap van de vereniging. Lambert werd geroemd om zijn voorbeeldige lidmaatschap: altijd actief en betrokken als er iets georganiseerd moet worden.

seizoen 2000 - 2001

Zaterdag 30 juni 2001 was het KE samenspel onder leiding van Nanny Ham. Tijdens de uitvoering kregen de KE-ers die hun A-examen hadden gehaald hun JE-map van Annemarieke en Lambert uitgereikt. Alle leraren werden met een presentje bedankt voor hun inspanning van het afgelopen seizoen: Adimka Uzozie, Ingeborg Nagel (blokfluit), Caroline Stubbe (dwarsfluit), Nanny Ham, Tirza Bouman (klarinet), Sheila Gorter, Mariska Hoonhout (saxofoon), Annemarieke Volkstedt (fagot en hobo), Femke Klein (trompet en A-theorie), Johny Rasenberg (hoorn), Maarten van Kessel (theorie), Jurjen Hickman (slagwerk) en Peter de Kip (tuba).

Zondagmiddag 24 juni 2001 gaf GE een licht concert in het AMC. We speelde veel Musical bewerkingen, o.a. The Phantom of the Opera, Cabaret en Les Miserables.

Zaterdagochtend 23 juni 2001 heel vroeg in de ochtend waren de praktijkexamens van KE in Huizen. Alle leerlingen waren goed uitgeslapen want ze zijn allemaal geslaagd: Roosje Westenberg op de fagot, Rosa van Huisstede, Shari Rietkamp en Elena Houtsma op de altsax. Sofie Buijs op hoorn en Samira Fathi op klarinet kregen hun A-diploma. Jelle Adamse en Lisette Pruszner deden met succes hun B-examen.

Zondag 17 juni 2001: Optreden JE op de Zaanse Schans. We hadden erg veel mazzel met het weer: precies tussen de buien door speelde JE een leuk concertje voor de vele Japanners en andere bezoekers.

Zondag 10 juni 2001 liepen weer een behoorlijk aantal leden mee met de sponsorloop in het Amstelpark.

Zaterdag 9 juni 2001 waren de A-examens en B-examens theorie. Alle kandidaten zijn geslaagd ondanks het pittige examen volgens de nieuwe examennormen.

Zondag 27 mei 2001 speelde GE op het ABCOconcert in de Purmaryn een zwaar programma met o.a. Poeme de Feu en Scottish Dances.

Zaterdag 19 mei 2001 JE gaat op concours in Sas van Gent en behaalt daar met 83 punten een mooie eerste prijs.
Na een lange busreis zijn we ruim op tijd om rustig in te spelen. Om 15.30 uur is de uitvoering: Na het inspeelwerk komt de Latin Symphonette er fantastich uit. Ondanks de razend moeilijke partij komt men los van de noten. Er wordt echt muziek gemaakt. Dat gebeurt ook bij Alternances. In afwachting van de uitslag luisteren we naar collega-orkesten. Na de uitslag lopen we naar het restaurant om het mooie resultaat met z'n allen te vieren.

Zondag 29 april 2001 speelde Jong Excelsior de twee concourswerken Latin Symphonette en op het Jeugdfestival in Maasbracht. Het jurirapport was van belang als voorbereiding op het concours. De juri gaf ons een voldoende voor de uitvoering van deze complexe werken. Na een vlotte busreis teruggekomen bij de Johannesschool aten we met z'n allen patat.

Zaterdag 6 april 2001 verkochten we weer een grote hoeveelheid spullen op de rommelmarkt. De opbrengst was dit jaar weer heel hoog: fl 4750.

Zaterdag 31 maart 2001 donateursconcert in de RK kerk te Badhoevedorp. Jong Excelsior speelt een voorproefje van de concourswerken Latin Symphonette en Alternances en sluit af met de Vaudevillesuite. Groot Excelsior vervolgt de avond met Die Zauberflote, het 3e hoornconcert van Mozart; de Ratatouille Satirique, Suite Francaise en de Scottish Dances. Deze avond is de kaartverkoop voor het jubileumconcert van start gegaan.

Zaterdagavond 27 januari 2001 was de nieuwjaarsinstuif met ditmaal de musical Mission Internet door de leden van Klein Excelsior.
Jong Excelsior speelde de Vaudeville Suite en Groot Excelsior o.a. een deel uit het 3e hoornconcert van Mozart met hoornsolist Johny Rasenberg. Velen gingen weer met de prachtigste tombola prijzen naar huis. Erik Sikking won in beide bingoronden een hoofdprijs. Hij ging oa. met een prachtige babypop naar huis.

Zaterdagmiddag 23 december 2000 speelde Jong Excelsior het jaarlijkse kerstconcert in de uitverkocht Westerkerk. Het orkest zette een goed programma neer met o.a. een indrukwekkende Russian Christmas Music met solo van Marlous Pruszner. Stichting Jeugd Musical was prachtig gecostumeerd, Dameskoor Crescendo zong o.a. 5 delen uit de Kleine Orgelmesse. Het meeste applaus was bestemd voor opleidingsorkest Klein Excelsior dat White Christmas speelde.

Zaterdag 16 december 2000 was het solistenfestival. Ondanks de drukke voorbereidingen voor het kerstconcert in de Westerkerk hadden veel KE-ers een stukje ingestudeerd. Alle leraren, commissieleden en bestuursleden werden tijdens deze avond in het zonnetje gezet en bedankt met een kerststol.

Zaterdag 2 december 2000 vereerden 2 pieten ons met een bezoekje. Voor alle KE-ers was er iets lekkers.

Zondag 14 november 2000 speelde GE op het BAAM-festival twee werken van Alfred Reed: Imperatrix en Fourth Suite for Band. GE speelde mee buiten mededinging.

Zondag 12 november 2000 was de algemene ledenvergadering. Er is veel gesproken over de onevenwichtige bezetting van Jong Excelsior en hoe het aannamebeleid van KE moet zijn om dat te verbeteren. Marinus Duijm trad af als bestuurslid. Hans Ruesink is gekozen tot penningmeester. Dick Muts gaat het instrumentbeheer coordineren en wordt als lid van een nieuw ingestelde muziekcommissie de bestuurscontactpersoon.

Zondag 29 oktober 2000 speelde het MEGA orkest, Jong en Groot Excelsior samen, in de goed gevulde Griffioenzaal een spectaculair concert. Dit concert was opgedragen aan onze overleden muziekcommissaris, Age Hartman.

Zondag 17 september 2000 speelde Groot Excelsior weer eens in het Amsterdams Historisch Museum. Gelukkig was het net op tijd droog, zodat we een lekker concertje konden blazen.

Zaterdag 9 september 2000 leverde Jong Excelsior een muzikale bijdrage bij de collectanten dag van de Brandwonden Stichting in de Beatrixhal te Utrecht. Vooral de Radetzki-mars voor harmonie-orkest en 30 collectebussen was een groot succes.

Woensdag 16 augustus 2000 Met leedwezen namen we kennis van het plotselinge overlijden van onze muziekcommissaris en bestuurslid, Age Hartman. 
Hij was bijna 22 jaar bestuurslid en heeft op voortreffelijke wijze onze muziek verzorgd. Mede door zijn voortdurende inzet en zorg is Jong Excelsior nog steeds een bloeiende vereniging.

seizoen 1999 - 2000

Jong Excelsior ging van 12 juli tot 17 juli 2000 op concertreis 2000
Op woensdagochtend 12 juli vertrekt de bus naar de Zuidduitse plaats Ulm, alwaar we worden ontvangen door de leden van het "Sinfonischen Orchester der Ulmer Knabenmusik" waarmee we die avond een buitenconcert verzorgen en waarbij we overnachten. Op donderdagochtend 13 juli gaat na een stadswandeling door Ulm, de tocht verder naar het hoofddoel van deze reis, Schladming in Oostenrijk , alwaar we in een luxe hotel zijn ondergebracht. Hier vindt een internationaal muziekfestival plaats met jeugdorkesten uit de hele wereld.  Jong Excelsior doet mee met het concours  op vrijdag 14 juli en blaast een uitstekend concert. 's Middags nemen we de kabelbaan de berg op, en maken we een wandeling. Ook op die hoogte smaakt het bier goed. Zondag vertrekken we naar Heidelberg. 's Avonds zetten we in de jeugdherberg de boel op stelten. Maandag 17 juli gaan we weer naar Amsterdam. In Goch eten we de afscheidsmaaltijd.

Ons 'clublied': (start met melodie van Ik zag twee beren...)
Wij zijn leden,
Een bonk schorem,
We laten de moed niet zakken,
Wij zijn van de week nog niet lazerus geweest,
De leden van Excelsior die vieren feest.
Oladie e e Oladio o o
De leden van Excelsior die vieren feest!!

Zaterdag 8 juli 2000 was de dag van de muziek-examens: alle kandidaten zijn geslaagd. Klein Excelsior had een orkestwerk ingestudeerd die ze voor de trotse ouders uitvoerden o.l.v. Jos van der Sijde. 's Avonds gaf JE een try-out van haar concoursprogramma, en speelden leden van JE, GE en vrienden en familieleden mee in het MEGA orkest tijdens de seizoensafsluiting.

Zondag 18 juni 2000 blies Groot Excelsior een concert in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Sommige orkestleden liepen door het schitterende weer bijna een zonnesteek op.

Op Zaterdag 3 juni 2000 speelde Jong Excelsior tijdens het  90-jarige jubileumfeest van de KNFM. Met medewerking van zangers Sharon Scheffer, Marcel Smid en pianist Eric Vlasboom konden we naar een afwisselend programma luisteren en kijken. In "Immer Kleiner" schitterde Nanny Ham op de klarinet en Joost Hilster als jaloerse solist. Samen met de zangers werd een medley van liedjes uit "Ja zuster, nee zuster" gespeeld.

Zondag 21 mei 2000 had GE een uitwisselingsconcert georganiseerd in het Theater Zuider Amstelkanaal met muziekvereniging KnA uit Uithoorn die o.a. Othello speelde. Groot Excelsior gaf een geslaagde uitvoering van An American in Paris van Gershwin en het concourswerk La Forca del Destino van Verdi.

Zaterdagavond 20 mei 2000 speelde Jong Excelsior op het Mercatorplein een buitenconcert.

Zaterdag 15 april 2000 was de jaarlijkse rommelmarkt. Ondanks dat er niet zo veel spullen waren gebracht als voorgaande jaren, en ook het aantal kopers door de afbraak in de buurt wat minder was, viel de opbrengst van fl.3500 niet tegen. 10% van deze opbrengst wordt trouwens aan het brandwondencentrum geschonken.

Het donateursconcert vond plaats in de Jeruzalemkerk op zaterdagavond 8 april 2000. Groot Excelsior speelde voor de pauze Al Piemonte, An American in Paris, Star Wars Sage en Gloria Estafette. Na de pauze was er een hartverwarmend optreden van Jong Excelsior die het programma van 12 maart aanvulde met de Hongaarse dans nr. 5.

Zondagavond 12 maart 2000 speelde Jong Excelsior in het concertgebouw te Haarlem een programma tijdens de wachttijd op de uitslag van het Prinses Christina Solistenconcours. Op het programma stonden Cordilleras de Los Andes, Ouverture 2000 en Puszta.

Zaterdagavond 5 februari 2000 dirigeerde Kees Kramer voor de laatste maal Jong Excelsior. Vanaf zaterdag 12 februari dirigeert Jos van der Sijde ad-interim het jeugdorkest.

Tijdens de nieuwjaarsinstuif op zaterdagavond 29 januari 2000 was er een speciaal optreden van de KE-leden die afscheid namen van oude vadertje tijd en de nieuwe tijd leerde wat tijd in de muziek betekent.

Zondagmiddag 19 december 1999 speelde GE zijn tweede kerstconcert in de Westerkerk. Medewerkers waren dit jaar de kinderen van de Stichting Jeugdmusical Amsterdam en Gospelkoor Maranatha. Het publiek kon weer uit volle borst kerstliedjes meezingen.

Zaterdag 18 december 1999 vond in de Johannesschool het solistenfestival plaats. Vele Klein Excelsior leerlingen lieten horen wat ze van de lessen hadden opgestoken.

Zaterdagavond 27 november 1999 wist Groot Excelsior zich in de Vaandelafdeling te handhaven. Het concours vond plaats in Theater 3 in 1 te Huizen. Na afloop was er een diner voor alle medewerkers.

Vrijdagavond 19 november 1999 had het bestuur een surpriseparty voor oud-voorzitter Karel Boon georganiseerd. Zeer velen kwamen Karel bedanken voor zoveel jaar inzet.

Op zondag 14 november 1999 excelleerde JE samen met de Shell Harmonie in de Meerse te Hoofddorp met een Rolf Ruddin programma in het kader van de ABCO concertserie

Op de algemene ledenvergadering van 19 oktober 1999 trad Karel Boon na 40 jaar voorzitterschap af. Hij gaf de voorzittershamer over aan Paul Stubbe.

Zondagmiddag 17 oktober 1999 speelden JE en GE op uitnodiging van de deelraad geuzenveld/Slotermeer in het gebouw van het Leger des Heils een concertje.

In het weekend van 9 en 10 oktober 1999 ging Groot Excelsior als voorbereiding op het concours op studieweekend in de jeugdherberg in Soest.

Zaterdag 2 oktober 1999 gaf Jong Excelsior een concert in oud Sloten in het kerkje. Het publiek bestond voornamelijk uit familie van het orkest maar de muziek klonk mooi door de prachtige akoestiek.

Zondag 19 september 1999 gaf Jong Excelsior een buitenconcert in het Amstelpark waarbij de tubakoffer van Michiel Mol wordt neergezet om geld op te halen met de leus "Wij spelen voor u en ons jubileum". Elke keer als er iemand geld in de koffer gooit wordt er een klap op de gong gegeven dwars door het orkest heen.

Zaterdag 4 september 1999: De CD van Harry Slinger is uitgebracht!! De CD is via internet te koop maar ook via onze vereniging. Voor elke CD die wij verkopen mogen we 20% van de prijs houden.

Zaterdag 10 juli 1999 was voor een aantal KE leden een spannende dag: zij deden muziekexamen. Alle kandidaten zijn geslaagd, zodat zij 's avonds bij de seizoensafsluiting in het orkest verwelkomd konden worden. 's Avonds was er weer een groots orkest samengesteld uit JE en GE-leden.

Zondag 27 juni 1999: Beide orkesten concerteerden onder grote belangstelling tussen de buien door in Artis.

Zaterdag 19 juni 1999: Groot Excelsior speelt samen met de beiaardier een buitenconcert op Plein '40 - '45.

Vrijdag 30 april t/m maandag 3 mei 1999: Groot Excelsior reist op uitnodiging van de plaatselijke muziekvereniging naar Biberach en wordt daar rijkelijk onthaalt. We spelen zaterdagavond op het galaconcert o.a. de Candide Suite van Bernstein, Universal Judgement en de Indiana Jones Selection. Zondagochtend spelen we nog bij het bejaardentehuis een buitenconcertje. Musikverein Biberach tracteert ons op een koud buffet, diverse excursies en een afscheidsfeest op zondagavond. Op deze feestavond speelt Martin Mol spontaan een prachtig stuk samen met de pianosoliste.