Projectorkest Excelsior

Een project is tijdelijk; het projectorkest repeteert gedurende een beperkte periode en het project eindigt met een optreden waarbij de ingestudeerde muziek uitgevoerd wordt voor publiek.

Een projectorkest is flexibeler dan het grote harmonieorkest Groot Excelsior. Bijvoorbeeld optreden in een verzorgingstehuis of met een Pietenband kan alleen met een groep van maximaal 20 muzikanten. Je kunt ook een project draaien met alleen jonge muzikanten, of met alleen de saxsectie van Groot Excelsior.

In het projectorkest spelen leden van onze muziekvereniging en soms ook muzikanten van buiten de vereniging.
Geen lid, maar toch geïnteresseerd om soms mee te spelen in het Projectorkest? Meld je dan aan voor de projecten-mailinglijst.

Het Projectorkest wordt samengesteld op het moment dat er een project georganiseerd wordt. Dan ontvangen alle leden van onze vereniging en soms ook wie op de projecten-mailinglijst staat een uitnodiging voor deelname.

Orkest inhuren

Wilt u een evenement meer impact geven met live muziek van een vrolijke blaasorkest of -ensemble? Organiseert u als winkeliersvereniging een Sinterklaasfeest, Kerstevenement of een opening? Of organiseert u als speeltuinvereniging of school een kinderfeest? Wij kunnen speciaal voor uw evenement een groep muzikanten samenstellen die muziek naar uw keuze speelt.

Stuur een mail met uw wensen aan bestuur@jongexcelsior.nl met uw aanvraag.
Let op: omdat onze muzikanten vrijwel allemaal door de week studeren of een baan hebben, kan een optreden alleen 's avonds of in het weekend plaatsvinden.

Excelsior optreden op straatfeest

Projecten

Hieronder vind je voorbeelden van de projecten die georganiseerd zijn en die we nog willen organiseren.

Optreden in de Efteling

Met het jeugdorkest een dag naar de Efteling. Aldaar een aantal optredens verzorgen en daarna je vermaken in de achtbaan en andere attracties.

Pietenband/Kerstband

Tijdens het Sinterklaasfeest een optreden van de Pietenband in De Hallen en op de Ten Katemarkt.
In de kersttijd zorgt de kerstband voor een echte kerstsfeer in het winkelcentrum.

Straatfeest

Op een mooie zomerse dag in juli speelt Jong Excelsior op een straatfeest in de Leimuidenstraat een vrolijk programma met o.a. Bohemian Rhapsody, Stayin' alive, Disney film favorites, Let it beatle, en Baby Elephant walk. Het publiek werd uitgenodigd om het orkest te dirigeren.

play-in
Play-in

Eén dag lang met elkaar nieuwe muziek instuderen en aan het eind van de dag een uitvoering geven voor vrienden en familie.

zomerorkest
Zomerorkest

De meeste orkesten stoppen in de zomervakantie met repeteren. Wil je gedurende de zomermaanden doorgaan met musiceren in een orkest? Dat kan in het Zomerorkest! Kom gezellig, ontspannen samen muziek maken en maak kennis met de vereniging en andere muzikanten.

Aanmelden

Meld je aan voor de projecten-mailinglijst en ontvang uitnodigingen voor projecten. Als er een project is dat je aanspreekt, kun je je aanmelden voor deelname. Projectdeelnemers die geen verenigingslid zijn, betalen afhankelijk van het soort project, een bijdrage in de kosten.


jonger dan 25 jaar    ||    ouder dan 25 jaar

Beginner    ||    Gemiddeld    ||    Gevorderd

ja    ||    nee
Achtergrond

Projectorkest Excelsior werd opgezet als voortzetting van Jeugdorkest Jong Excelsior, maar is niet exclusief voor de leden van het jeugdorkest. Ieder lid van de vereniging kan aan een project deelnemen. Ook muzikanten van buiten de vereniging worden van harte uitgenodigd om aan onze projecten mee te doen.

De projecten worden georganiseerd door leden van de vereniging. Ieder lid kan hiertoe in overleg met het bestuur het initiatief nemen.

Het streven is om vooral projecten te organiseren

  • die aantrekkelijk zijn voor jongeren, zoals toewerken naar een optreden in de Efteling,
  • die een sociaal/maatschappelijke meerwaarde hebben, zoals met een klein ensemble een optreden geven in een verzorgingstehuis, ziekenhuis, school,
  • waarmee we nieuwe leden kunnen interesseren voor blaasmuziek en onze vereniging, bijvoorbeeld middels een zomerorkest of play-in,
  • die de bekendheid van onze vereniging kan vergroten, zoals deelname aan Sail Amsterdam of Amsterdam 750 jaar,
  • waarmee we inkomsten kunnen genereren, bijvoorbeeld het optreden van de Pietenband in een winkelcentrum of voor een buurtvereniging.